Π. Κουτσαυτάκης: Πανελλαδική ημέρα δράσης σήμερα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

Απόψεις
Π. Κουτσαυτάκης: Πανελλαδική ημέρα δράσης σήμερα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 18.30 το απόγευμα η κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου

«Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων, που γίνεται έναν ολόκληρο χρόνο από την κυβέρνηση, παίζοντας με την ψυχική υγεία των μαθητών», επισημαίνει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, ρίχνοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση ειδικά για ένα μέτρο όπως ο περιορισμός των μαθητών ανά τμήμα το οποίο ακόμα και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει.  

Στα αιτήματα της: Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.  

«Μας προβληματίζει το ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων, χρηματοδότησης και ενίσχυσης των σχολείων σε όλα τα επίπεδα. Αντιθέτως, τα τεράστια κονδύλια της Ε.Ε. αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού  πηγαίνουν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Από το λεγόμενο «Εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης», δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ούτε μισό ευρώ δεν πάει για την κάλυψη των αναγκών για την υγεία και τη μόρφωση, όταν μάλιστα όλα τα προηγούμενα χρόνια τα γονεϊκά όργανα είχαν αναδείξει τα έντονα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και ακόμα δεν έχουν λυθεί ούτε στο ελάχιστο (αντισεισμική θωράκιση, σχολική στέγη, 25αρια τμήματα, χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, έλλειψη καθαριστριών, κ.α.). Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας» σημειώνεται.  

Οι Σύλλογοι ζητούν επίσης να ληφθούν μέτρα για την επόμενη σχολική περίοδο όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, λέει στο Ράδιο 98.4 καθώς ο αγώνας για τα παιδιά και τις συνθήκες φοίτηση τους συνεχίζεται. 

Γ. Χουστουλάκη: Οξύνθηκαν τα προβλήματα στα σχολεία με την πανδημία

«Καμία κουβέντα για επαναλαμβανόμενα τεστ από υγειονομικούς στα σχολεία, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς -αυτά στοιχίζουν- καμία κουβέντα για δωρεάν μοριακά τεστ σε περίπτωση που το self - test βγει θετικό, καμία κουβέντα για την ιχνηλάτηση των επαφών σε περίπτωση κρούσματος, καμία κουβέντα για μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού (μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, αύξηση των αιθουσών και των εκπαιδευτικών, του αριθμού των καθαριστριών κ.λπ.), γιατί  και αυτά στοιχίζουν και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη -όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, ενώ αφειδώς δίνει ενισχύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από το λεγόμενο «Εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης», ούτε μισό € δεν πάει για την κάλυψη των αναγκών για την υγεία και τη μόρφωση» στις αναφορές της Ένωσης Γονέων του Δήμου Φαιστού δια της Προέδρου της Γενοβέφας Χουστουλάκη στο Ράδιο 98.4 στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την παιδεία. 

«Το Υπουργείο αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει επιφέρει η «τηλεκπαίδευση», είτε αυτά αφορούν αδυναμία παρακολούθησης λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε αφορούν τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική υγεία των παιδιών μας ο πολύμηνος εγκλεισμός» προσθέτει. «Ακόμα και το voucher των 200 ευρώ που υποσχέθηκε το υπουργείο δίνεται κατόπιν εορτής, προς τη λήξη της χρονιάς και αφορά λίγους, οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. 

Επιμένει στην Τράπεζα Θεμάτων, προωθώντας την ανισοτιμία και την «αριστεία», διαμορφώνοντας ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ενισχυτική διδασκαλία όσων παιδιών έχουν μείνει πίσω στα μαθήματα.  

Η καταστολή συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Τελευταίο παράδειγμα ο 13χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Λάρισα, μετά από αστυνομικό έλεγχο. 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς.  

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού καλεί τους Συλλόγους Γονέων της Φαιστού να κινητοποιηθούν διεκδικώντας όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

https://www.youtube.com/watch?v=LwBSzqdQ8Jk?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News