Ν. Χατζόπουλος: Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης φέρει την υπογραφή Χατζηδάκη

Απόψεις
Ν. Χατζόπουλος: Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης φέρει την υπογραφή Χατζηδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια»

Σε φιάσκο για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, εξελίχθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την «πολυθρύλητη» χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης, καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, καθώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.  

Συνολικά, όπως ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος λέει στο Ράδιο 98.4,  τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν πως υποβλήθηκαν 36.088 αιτήσεις για τις οποίες θα δοθούν ποσά προκαταβολής σύνταξης (360 ή 384 ευρώ το μήνα, ανάλογα την περίπτωση).  

Πως υπάρχουν σε εκκρεμότητα 159.200 αιτήσεις απονομής κύριας σύνταξης, από τις οποίες: έχουν ήδη υποβληθεί 35.000 αιτήσεις μόνο για προσωρινή εκ των οποίων ένα ποσοστό περίπου 20% - που έχουν υποβάλει για προκαταβολή σύνταξης -  έχουν ταυτόχρονα υποβάλει και για προσωρινή, οπότε και αυτό το ποσοστό αφαιρείται, δηλαδή κοντά στις 7.218 αιτήσεις είναι απορριπτικές. Άρα, τελικά ο πραγματικός αριθμός των αιτούντων που ενδιαφέρθηκαν για το «μέτρο Χατζηδάκη» είναι 21.652, άρα το φιάσκο είναι ακόμα πιο ηχηρό.  

Όπως σημειώνει το στοιχείο αυτό δείχνει ολοκάθαρα ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι «ιθαγενείς», για να τους αρκούν τα… καθρεφτάκια του Υπουργού Εργασίας. Έχουν αξιοπρέπεια και ζητούν το αυτονόητο: «Εδώ και τώρα την καταβολή της οριστικής σύνταξής τους, για την οποία έχουν καταβάλλει επί δεκαετίες τις εισφορές τους. Δεν δέχονται να λάβουν ως… αντίδωρο ένα ποσό έως 384 ευρώ το μήνα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Όσο και αν το Υπουργείο Εργασίας χρησιμοποίησε το «καρότο» των αναδρομικών για όσους μήνες έχει υποβληθεί η αίτηση, οι συνταξιούχοι «δεν τσίμπησαν.

Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να αναθεωρήσει» προσθέτει. «Να στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό τις υπηρεσίες απονομής συντάξεων και να εστιάσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας, όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση μιας τόσο κρίσιμης κατάστασης, καθώς το Ενιαίο Δίκτυο θα σταθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό των δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων».

Επίσης όπως λέει θα συμπαρασταθεί στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που κινητοποιούνται στις 6 και 7 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News