Νέο κύμα κινητοποιήσεων στην Κρήτη για τους Δασικούς Χάρτες

Απόψεις
Νέο κύμα κινητοποιήσεων στην Κρήτη για τους Δασικούς Χάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν από την Ιεράπετρα την Κυριακή κι επεκτείνονται τη Δευτέρα σε όλο το νησί

Στους δρόμους εκ νέου οι παραγωγικές δυνάμεις της Κρήτης από τη μία πλευρά του νησιού μέχρι την άλλη διεκδικώντας την απόσυρση των δασικών χαρτών.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ιεράπετρας και Σητείας, σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Νομού Λασιθίου, διοργανώνουν στην Ιεράπετρα στις 10 το πρωί της Κυριακής 4 Απριλίου συλλαλητήριο.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων του νησιού, το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα (που ανήκει στις δυνάμεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων) όπως ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος λέει στο Ράδιο 98.4 και η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά των Δασικών Χαρτών.

«Η πάλη με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι ενιαία» επισημαίνει ο Μανόλης Καρκαβάτσος που δεν αποκλείει την κοινή κινητοποίηση κι εφόσον έχουν αποφασίσει σχετικά τα ΔΣ των Επιτροπών Αγώνα.

 «Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, αλλά ομάδες περιφρούρησης δεν θα επιτρέψουν την πολιτική εκμετάλλευση των κινητοποιήσεων από όπου κι αν προέρχονται» δηλώνει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Διαμαρτυρία για τους Δασικούς Χάρτες την Κυριακή στην Ιεράπετρα

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε ολόκληρη την Κρήτη προκάλεσε τεράστιες αναταραχές κυρίως με την έως τώρα άρνηση της κυβέρνησης να διαχειριστεί ορθολογικά το θέμα.

Φορείς του Λασιθίου εναντιώνεται για άλλη μια φορά σε αυτή την πρακτική και επαναφέρουν το πάγιο αίτημα της κοινωνίας για άμεση απόσυρση και τροποποίηση των Δασικών Χαρτών.

Για το λόγο αυτό , οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 04/04/2021 και ώρα 10:00 π.μ στον χώρο επιβίβασης ημερο-πλοίων στην Ιεράπετρα (Καραβάκια Χρυσής).

Η διαμαρτυρία έχει άκρως συμβολικό χαρακτήρα δίπλα στη θάλασσα , στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι με αυτούς τους Δασικούς Χάρτες, απομείνει μόνο η θάλασσα «ελεύθερη» για να καλλιεργήσουμε αγροτό /κτηνοτροφικά προϊόντα.

Διοργάνωση: Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας , Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης Αγροτικός Σύλλογος Σητείας. Πρ. Τριφετάκης Γιώργος Κτηνοτροφικός Σύλλογος Λασιθίου. Πρ. Μπρόκος Ιωάννης

Θα παραστούν επίσης για συμπαράσταση του αγώνα οι πρόεδροι των υπολοίπων Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, Α.Σ. Τυμπακίου Ορφανουδάκης Μανώλης Α.Σ. Σελίνου Χανίων Χαλκιάς Γιώργος. Υποστηρικτής: Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News