Στ. Βοργιάς: πρωταθλήτρια η Κρήτη στην ανεργία

Απόψεις
Στ. Βοργιάς: πρωταθλήτρια η Κρήτη στην ανεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τεράστια και προκλητική η διαφορά μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ αναφορικά με την ανεργία το Δεκέμβριο του 2020»

Στο 25,5% εκτινάχθηκε το Δεκέμβριο με 1.181.296 ανέργους λέει ο ΟΑΕΔ. Στο 15,8%  και 726.360 ανέργους , η αναφορά της ΕΛΣΤΑΤ. 

«Τραγικά μεγάλη η διαφορά και συνεχής ο αγώνας μας για τη βοήθεια της πολιτείας στους ανθρώπους που βρέθηκαν εκτός εργασίας και προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς τα απαραίτητα» λέει στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς. 

Αναφέρει ότι στην πρωταθλήτρια στην ανεργία Κρήτη πλέον από τους 80.000 ανέργους ενισχύθηκαν μόνο οι 30.000  προκαλώντας  αναστάτωση και δυσφορία. 

Παράλληλα χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμο εν μέσω πανδημίας και την κοινωνία σε αγώνα επιβίωσης να συζητάς και να φέρνεις στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που πλήττει τους εργαζόμενους, τις συνθήκες εργασίας του, εκφοβίζει τους συνδικαλιστές, τους αφαιρεί το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της απεργίας.

* Είναι ντροπή και προσβολή για τον λαό μας, ειδικότερα δε για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος προσθέτοντας ότι είναι ντροπή από το σύνολο των ανέργων να έχουν επιδοτηθεί μόνο οι 202.504.

«Το σίγουρο είναι ότι η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2020 αποτελεί αρνητικό ρεκόρ Μεταπολίτευσης»  προσθέτει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News