Αγγέλα Δουλγεράκη

Τρέχει το AREPO τις διαδικασίες για την προστασία των αγροτικών προϊόντων

Στον ΥΠΑΤ οι προτάσεις της ομάδας εργασίας από την Κρήτη

Ακολουθεί η συνάντηση με τις λοιπές περιφέρειες της χώρας και η ΓΣ του AREPO εντός Μαρτίου, όπως η Πρόεδρος του Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη επισημαίνει στο Ράδιο 98.4  

Οι προτάσεις της ομάδας εργασίας των φορέων που εμπλέκονται με την παραγωγή των Γεωγραφικών Ενδείξεων - Επιμελητηρίων - Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κρήτης όπως και των Περιφερειών της Ευρώπης που συμμετέχουν στην Ένωση, αναφέρονται στους κινδύνους που εγκυμονούν για τα αγροτικά προϊόντα κάθε χώρας από την υποχρεωτική επισήμανση των τροφίμων, στο πλαίσιο της στρατηγικής: «Από το αγρόκτημα στο πιάτο - Farm to Fork», η οποία ανακοινώθηκε την Άνοιξη του 2020 από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Στόχος είναι η σωστή καταγραφή των ιδιαίτερων διατροφικών χαρακτηριστικών των προϊόντων - επάνω στις συσκευασίες, μέσω ενός δίκαιου συστήματος αξιολόγησης - που θα προβάλει τη μοναδικότητά τους, βάσει γεωγραφικής περιοχής και θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα τους χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά. 

    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια