Γ. Αμυράς στον 98.4: «Δεν θίγονται ιδιοκτησίες κι επιδοτήσεις με τους δασικούς χάρτες»

Κρήτη
Γ. Αμυράς στον 98.4: «Δεν θίγονται ιδιοκτησίες κι επιδοτήσεις με τους δασικούς χάρτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ισχύει το τεκμήριο της ιδιοκτησίας υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στην Κρήτη

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, αναφέρει μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας  Γιώργος Αμυράς, καθώς η δημοσιοποίηση των Δασικών Χαρτών έχει προκαλέσει εξαιτίας των σοβαρών λαθών, θύελλα αντιδράσεων σε όλο το νησί.

Παραδέχεται ότι οι πληροφορίες είναι διαφορετικές μέσω πολλών υπηρεσιών για το ιδιοκτησιακό, όπως: ΟΣΔΕ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Κτηματολόγιο και Κτηματογράφιση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας, αναφέρει ότι τα πολλαπλά στοιχεία επεξεργάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και πως στη βάση των πληροφοριών στηρίχθηκαν σε αεροφωτογραφίες προ του 1945 και μετά το 2016 , στις Δασικές Υπηρεσίες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Μελετητικές Υπηρεσίες.   

Σε όλα θα δοθούν λύσεις, διαβεβαιώνει ναι μεν, ο Υφυπουργός, αλλά με τη συμβολή των θιγόμενων πολιτών που πρέπει να επισημάνουν στις Δασικές Υπηρεσίες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τα πρόδηλα λάθη, και χωρίς οικονομικό κόστος.

Επισημαίνει πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θίγεται, όπως και οι επιδοτήσεις. Δεν θίγονται επίσης βοσκοτόπια αλλά καθορίζονται οι χρήσεις δασικών εκτάσεων.

Ο Υφυπουργός αναμένεται εντός του Μάρτη επίσης να επισκεφθεί την Κρήτη, να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και να μιλήσει δια ζώσης με τους εκπροσώπων Αρχών και Φορέων.

Απέναντι στο Υπουργείο και στις Υπηρεσίες του το Σύνολο των Αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης

Π. Ιερωνυμάκης: Μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις δεχόμαστε τις διαβεβαιώσεις Γ. Αμυρά

Προχωρούμε με την κατάθεση μηνυτήριων αναφορών κατά παντός Υπευθύνου

Όπως επιβεβαίωσε μάλιστα στον 98.4 ο ίδιος το Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που συνεδρίασε χθες αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας ή των εταιρειών που συνέταξαν τους χάρτες όπως και κατά παντός υπευθύνου εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία.

Είπε παράλληλα ο Πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών – Ελαιουργών πρίαμος Ιερωνυμάκης στον 98.4, ότι ζητούν να αποσυρθούν οι χάρτες καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να ταλαιπωρείται στην παρούσα φάση και ότι άμεσα προχωρούν σε ενημέρωση αναλυτικά Βουλευτών και Κομμάτων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Οι Αγροτοκτηνοτρόφοι παρά τις διαβεβαιώσεις Αμυρά εκτιμούν ότι το 50% της Κρήτης περνά στο Υπερταμείο και πως πίσω από την σπουδή περί Δασικών Χαρτών πως κρύβονται σκοπιμότητες.

https://www.youtube.com/watch?v=du-G_LmRFyQ?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News