Για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Απόψεις
Για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είπαν στο Ράδιο 98.4 οι Νίκος Ηγουμενίδης, Νάνσυ Τζαβάρα, Χαράλαμπος Σφακιανάκης, Αλέξης Μητρόπουλος

Ν. Ηγουμενίδης: Καθημερινή η μάχη κατά των ανισοτήτων

Λείπει η πρόνοια για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας όπως και τις εργασιακές ανισότητες

Στη Βουλή οι προτάσεις του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου από τους τρείς Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ.

Στο έγγραφο της αναφοράς προς τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας, επισημαίνεται η θέση του Συνδέσμου -  που δραστηριοποιείται από το 2000 στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της Γυναίκας και της ισότητας - πως είναι «σημαντικό να διαμορφωθεί και να προωθηθεί ένα αποτελεσματικότερο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη δικαστική διερεύνηση, επίλυση και αποζημίωση θυμάτων σεξουαλικής βίας και κακοποίησης», παραθέτοντας προς τα Υπουργεία σχετική αναλυτική δέσμη προτάσεων. 

Ν. Τζαβάρα: Η μάχη των γυναικών συνεχίζετε

Εργασιακά και μισθολογικά θέματα παραμένουν σε πρώτο πλάνο λέει στον 98.4 η Νάνσυ Τζαβάρα από τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ

«Οι γυναίκες υγειονομικοί δίνουν τη δική τους ξεχωριστή μάχη ενάντια στην πανδημία στις σοβαρά υποστελεχωμένες δομές υγείας. Η ημέρα της γυναίκας βρίσκει σήμερα τις νοσηλεύτριες εξαντλημένες από τις πολλές νυχτερινές βάρδιες, τις καθαρίστριες κατάκοπες από την 6ήμερη δουλειά και την ταυτόχρονη κάλυψη πολλών τμημάτων, τις μεταφορείς εξουθενωμένες από την αδιάκοπη μετακίνηση δεκάδων ασθενών κα γιατρούς κουρασμένες από την υπέρβαση του πλαφόν των εφημεριών με ελάχιστα ρεπό. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος» επισημαίνει μεταξύ άλλων.  

https://www.youtube.com/watch?v=cWhvcABfnug?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Χ. Σφακιανάκης: Η κάθε γυναίκα αγωνίζεται για σεβασμό

Για αναγνώριση της αξίας της και της προσφοράς της, για την ισότητα στην εργασία, στην μόρφωση, στην ΖΩΗ, αναφέρει στο μήνυμα της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου

 Έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνη την εποχή της πρώτης «επανάστασής τους» λέει στον 98.4 ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου. 

 Σήμερα η γυναίκα έχει καταξιωθεί παντού. Σε όλους τους τομείς , σε όλες τις βαθμίδες . Έχει καταφέρει πολλά και όλα τα κέρδισε με αγώνες. Κι ευτυχώς φτάσαμε σήμερα να μπορούν και οι γυναίκες και οι άνδρες, οι άνθρωποι δηλαδή, να μιλούν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ακόμη κι αυτά που ήταν ταμπού μέχρι σήμερα.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, σαν μεγαλύτεροι, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τους αγώνες των γυναικών ακόμη και σήμερα να σπουδάσουν, να ψάχνουν για δουλειά, να κάνουν οικογένεια, να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους της οικογένειας, να επιβιώσουν στους δύσκολους καιρούς που περνούμε. 

Ας ευχηθούμε λοιπόν γυναίκες και άνδρες να ζούμε σαν άνθρωποι και να βοηθήσουμε ώστε οι νεότεροι να ζήσουν σ΄ ένα καλύτερο κόσμο! 

Α. Μητρόπουλος: Η θέση των γυναικών χειροτερεύει και η πολυδιαφημισμένη ισότητα δρα ισοπεδωτικά

«Η αποδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους και των υποσυστημάτων του, η επέλαση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η αυστηροποίηση και ενοποίηση των συντελεστών και κριτηρίων για την ασφάλιση και την απονομή σύνταξης διαγράφουν από το σύστημα όλες εκείνες τις «ευνοϊκές» ιδιαιτερότητες που θεσπίστηκαν υπέρ της γυναίκας και της μητέρας, λόγω του πολλαπλού τους ρόλου στην οικογένεια, την εργασία, την κοινωνία» καταγγέλλει ο Αλέξης Μητρόπουλος . 

Ιδιαίτερα με το τερατούργημα του ΕΦΚΑ, που καταργεί τη δημοκρατία τής εργασίας, τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών παροχής εργασίας από τις γυναίκες και τις τελευταίες «προωθητικές» τής γυναικείας ασφάλισης ρυθμίσεις, η θέση των γυναικών χειροτερεύει και η πολυδιαφημισμένη ισότητα δρα ισοπεδωτικά. 

Αντί για τους ύμνους και τους διθυραμβικούς λόγους για την πολύπλευρη προσφορά των γυναικών στο κοινωνικό σύνολο, προτιμότερο θα ήταν να ανατρέξουμε και πάλι στις ιδιαίτερες εκείνες ρυθμίσεις που με λιγότερες προϋποθέσεις και όρους απένειμαν στις γυναίκες ίδια ποσοτικά και ποιοτικά δικαιώματα στη συνάρτηση Εργασιακού-ασφαλιστικού και στον εν γένει κοινωνικό και οικονομικό βίο. 

Έτσι αποδεικνύεται στην πράξη η ισότητα των φύλων που σέβεται τη φύση των πραγμάτων, τη σημαντική προσφορά των γυναικών και την πολύπλευρη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. 

https://www.youtube.com/watch?v=swU6F7oAGx8?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News