Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Βαμιεδάκης: Δεν μπορώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία Χ.Θεοχάρη για τον τουρισμό

«Τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν χρειάζονται τώρα»

Καμία σχέση μεταξύ θεωρίας και πράξης και στα όσα ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ευελπιστεί για τη φετινή τουριστική περίοδο, επαναλαμβάνει ο Επιχειρηματίας Μιχάλης Βαμιεδάκης μιλώντας στο Ράδιο 98.4 μετά τα αισιόδοξα μηνύματα του Υπουργού περί μιας χρονιάς καλής.

«Τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν χρειάζονται τώρα, αλλά απλές κινήσεις για το τι έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε, με τα δεδομένα που έχουμε και τους κανόνες που θα διέπουν την κάθε μας απόφαση» αναφέρει. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μετέφερε σε ξενοδόχους – Προέδρους Ενώσεων από όλη την Ελλάδα, στο άτυπο Συμβούλιο Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων το αισιόδοξο μήνυμα ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή. Όπως τονίστηκε, η προϋπόθεση ενός καλού ρυθμού εμβολιασμού είναι καθοριστικός παράγοντας για το άνοιγμα του τουρισμού, όπως και η επιδημιολογική κατάσταση των χωρών που δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν «δεξαμενή» προσέλκυσης τουριστών. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, οι επαφές για διμερείς συμφωνίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με την επισήμανση ότι για τέτοιου είδους αποφάσεις σε καιρό πανδημίας εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες (υπ. Εξωτερικών, υγειονομικές υπηρεσίες, υπ. Προστασίας του Πολίτη κ.α.).
Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης, τέθηκε το θέμα της δυνατότητας διενέργειας rapid tests στα ξενοδοχεία, καθώς υπογραμμίστηκε η ευλαβική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους Έλληνες ξενοδόχους και η τεράστια συμβολή τους στη θετική εικόνα που αποκόμισε διεθνώς η χώρα μας το 2020.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια