Το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ ενάντια στη σχολική Βία

Απόψεις
Το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ ενάντια στη σχολική Βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

Το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Μαθητικό Δίκτυο YouSmile του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Εuropean AntiBullying Network – EAN» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσε σήμερα με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», διαδικτυακή εκδήλωση, στο κανάλι του Υουtube και στο Facebook του Οργανισμού.

Καλεσμένοι:  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, όπως κι ο Ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  Στέφανος Αλεβίζος.

 Πρωταγωνιστές της Εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο , όπως είπε στο Ράδιο 98.4 η ψυχολόγος Φωτεινή Παπαδάτου, είναι οι μαθητές/-τριες, μέλη της «Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού» που έχει συγκροτήσει το YouSmile, από διάφορα σχολεία πανελλαδικά.

 Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν: Τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες από σχολεία πανελλαδικά, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην καμπάνια #milatora

Οι προτάσεις για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile

Το video, που ετοίμασαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile με θέμα το Cyber Bullying καθώς φέτος και λόγω των συνθηκών οι μαθητές εθελοντές του YouSmile προτείνουν ως βασική υποθεματική το cyber bullying, καθώς η πανδημία και η νέα καθημερινότητα των παιδιών, κρίνουν ότι το «ευνοεί».

Η Πανελλαδική Καμπάνια «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «YouSmile» και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 13.500 μαθητές και μαθήτριες και περισσότερα από 400 σχολεία από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση του φαινομένου, ας δώσουμε στα παιδιά μια πραγματική ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News