Θύελλα αντιδράσεων για τους δασικούς χάρτες

Απόψεις
Θύελλα αντιδράσεων για τους δασικούς χάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρωδία και οι διευκρινήσεις ότι δεν θίγονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα παρά μονάχα ξεκαθαρίζονται δασικές και γεωργικές εκτάσεις

Επί ποδός Αγροτικοί Σύλλογοι και ιδιώτες που διαπιστώνουν ότι οι περιουσίες τους είναι αποτυπωμένες ως δασικές εκτάσεις. 

Αποκαλυπτικός μιλώντας στο Ράδιο  98.4 ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, όταν αναφέρει πως η απόσυρση των χαρτών αυτών είναι μονόδρομος, καθώς πέντε Υπηρεσίες διαθέτουν στην παρούσα φάση διαφορετικούς χάρτες τους οποίους δεν έχουν μεταξύ τους ελέγξει, οι:  ΟΣΔΕ, Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και τελευταία από το 2019 η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την κτηματογράφηση πολλών περιοχών, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Μπαράζ συναντήσεων και συσκέψεων αυτοδιοικητικών αλλά πολιτικών παραγόντων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  

Την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζήτησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. 

Την επαναξιολόγηση των δασικών χαρτών οι οποίοι περιέχουν πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλη την Κρήτη ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης του νησιού.

Παράλληλα ζήτησαν παράταση της εφαρμογής των δασικών χαρτών για δύο χρόνια, καθώς και να υπάρξει διαδικασία νέας αξιολόγησης, ώστε να αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που δεν θα περιλαμβάνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Πρόταση που βρίσκει σύμφωνη την Περιφέρεια Κρήτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News