«Χρέος μας η αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών»

Απόψεις
«Χρέος μας η αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιούνται στην ΕΕ, ένα στα δεκαέξι στην Ελλάδα, 342 οι εισαγγελικές εντολές διερεύνησης για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών το 2019 στην Κρήτη

Τα παραπάνω αναφέρει στο Ράδιο 98.4 η  Γεωργία Μηλάκη Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με Φορείς και Οργανώσεις στην Περιφέρεια Κρήτης η οποία συμμετέχει στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μια δράση, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη ΓIA και ΜΕ τα παιδιά» και ξεκίνησε το 2010.    

Κομβικής σημασίας, για την υπογραφή του εν λόγω συμφώνου, υπήρξε η συμβολή της Βουλευτή Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και συντονίστριας της καμπάνιας Έλενας Ράπτη.  

«Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», εστιάζει στην καταπολέμηση αυτής της μορφής βίας και στην προστασία των παιδιών με γνώμονα την απρόσκοπτη ανάπτυξή τους, με σεβασμό στα ατομικά τους δικαιώματα και την ατομική τους αξιοπρέπεια. Παρέχει καταρχήν στα παιδιά και επιπλέον στις οικογένειες, στους κηδεμόνες, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην κοινωνία ευρύτερα, την κατάλληλη πληροφόρηση και τα μέσα, προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται σωστά και αποτελεσματικά, τα περιστατικά σεξουαλικής θυματοποίησης, βίας και εκμετάλλευσης των παιδιών» σημειώνει η κα Μηλάκη.   

Οι προτάσεις του «Χαμόγελου» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών 

 

Δεκαπέντε προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών παρουσιάζει το “Χαμόγελο του Παιδιού” και καλεί τους πολίτες να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα διαδικτυακά.     

«Η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει δίπλα μας: Χρειάζεται θάρρος, διαρκής προσπάθεια και καλές πρακτικές για να αντιμετωπιστεί σωστά απ’ όλους όσοι εμπλέκονται», σημειώνει το Χαμόγελο του παιδιού και η ψυχολόγος Μαρία Φουσταλιεράκη στο Ράδιο 98.4.   

Προς τη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με την ίδια και οι προτάσεις της Κυβέρνησης που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: * Η εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία της χώρας, η δημιουργία ιστοσελίδας (metoo.gov.gr), όπου τα θύματα θα μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους, σε πραγματικό χρόνο, η αναστολή της παραγραφής για ανήλικους μέχρι την ενηλικίωση τους με νέα ηλικιακά όρια και η θέσπιση ειδικού πλαισίου για τη σεξουαλική παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους.  

https://www.youtube.com/watch?v=VQnQs89K73w?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News