Αγγέλα Δουλγεράκη

Χ. Μαμουλάκης: Κινδυνεύουν να χαθούν ιδιοκτησίες με τους δασικούς χάρτες

Παρέμβαση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κι έκκληση του Χ. Μαμουλάκη να ελεγχθούν από όλους τα δεδομένα των χαρτών

«Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών», επισημαίνει ο Μηχανικός και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

«Η προχειρότητα, το αλαλούμ και η πληθώρα των λαθών που συνοδεύουν τους νέους δασικούς χάρτες, αλλά και τα παραθυράκια για αλλαγές μετά την ανάρτηση - προκειμένου να μην φανεί η κακή διαχείριση και η παραβίαση των χρονικών προβλέψεων του αντι-περιβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη ν. 4685 - οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο να χαθούν ιδιοκτησίες από την κυβερνητική ανικανότητα» προσθέτει.

«Πρέπει όλοι να ενημερωθούν, να δουν τι ισχύει στις περιουσίες τους και μόλις διαπιστώσουν την οποιαδήποτε παρατυπία, να καταθέσουν - εφόσον τους επιτρέπεται - την προβλεπόμενη ένσταση» λέει στο Ράδιο 98.4 παρά το γεγονός ότι η θέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι διαφορετική.   

«Οι Δασικοί Χάρτες απεικονίζουν τα όρια των εκτάσεων δασικού και μη δασικού χαρακτήρα στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου, αναφέρει η Αποκεντρωμένη.
Το περιεχόμενο του δασικού χάρτη εμφανίζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ το χαρακτήρα των εκτάσεων (γεωργική, δασική, χορτολιβαδική, ….), ο οποίος καθορίζεται συνδυαστικά, όπως ακριβώς γίνονταν μέχρι σήμερα με τις πράξεις χαρακτηρισμού, από τη μορφή που είχαν στο παρελθόν (1945) και από τη μορφή που έχουν σήμερα.
Οι δασικοί χάρτες ΔΕΝ θίγουν τα ιδιοκτησιακά συμφέροντα των πολιτών. Αντίθετα, οι χάρτες αποσκοπούν να ξεχωρίσουν τις δασικές εκτάσεις, να τακτοποιήσουν τις χρήσεις γης, να υποστηρίξουν το χωροταξικό σχεδιασμό και να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή αμφισβήτηση επιλύεται κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης, στα πλαίσια της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, και όχι κατά τη διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια