Ν. Χατζόπουλος: Με τρικ οδηγούν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιώτες

Απόψεις
Ν. Χατζόπουλος: Με τρικ οδηγούν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θα του βγει του Κ. Χατζηδάκη ο σχεδιασμός με τις εκκρεμείς συντάξεις εκτιμά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Ενστάσεις  και επιφυλακτικότητα από τους συνταξιούχους στις ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας περί της χορήγησης προκαταβολής Εθνικής Σύνταξης με την ολοκλήρωση εξέτασης του κάθε εκκρεμή φακέλου, αλλά και την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.   

Σύμφωνα με την τροπολογία, χορηγείται προκαταβολή στους ασφαλισμένους του e – ΕΦΚΑ που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, έναντι της σύνταξης που δικαιούνται. Η προκαταβολή αυτή δίνεται είτε βάσει των στοιχείων που τηρούνται στον e – ΕΦΚΑ, είτε με υπεύθυνη δήλωση για να συντομευθούν οι προθεσμίες. 

Το ποσό της προκαταβολής υπολογίζεται από τον επόμενο μήνα της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης έως την έκδοση προσωρινής σύνταξης ή, για τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει αυτή, έως την έκδοση της οριστικής. Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί στις αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα υποβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της, αλλά και σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινή απόφαση συνταξιοδότησης. Στην περίπτωση των εκκρεμών αιτήσεων, τα ποσά θα καταβληθούν αναδρομικά, μετά από ηλεκτρονικό αίτημα του δικαιούχου στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov. gr. 

Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος μιλώντας στο Ράδιο 98.4 εκτίμησε ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν θα του βγει του Υπουργού. Είπε ότι το πλέον απλό θα ήταν να προσληφθούν 2.000 άτομα για τη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ καθώς σε ένα χρόνο δεν θα υπήρχε καμία  εκκρεμότητα , αλλά όπως φαίνεται η πολιτική γραμμή είναι η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτό επιχειρείται αυτή την ώρα με διάφορα τρικ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News