Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Παπαδάκης: Χρονιά πρόκληση του 2021 για την κρουαζιέρα

Η πορεία του εμβολιαστικού προγραμματισμού Διεθνώς αλλά και το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού οι δύο παράγοντες που φαίνεται ότι θα επηρεάσουν φέτος την πορεία της κρουαζιέρας, εκτιμά μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης

Στις ελπίδες της Διοίκησης, το 2021 να ανακτήσουμε το 40% της κίνησης σε σχέση με το 2019 καθώς ήδη μεγάλοι όμιλοι της κρουαζιέρας ανανεώνουν τις συμφωνίες τους με το Ηράκλειο , όταν την ίδια ώρα Καναδάς και Αλάσκα έχουν κλείσει τα λιμάνια τους για όλο το τρέχον έτος στα κρουαζιερόπλοια  ενώ οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει αυστηρότατα μέτρα. Οι αποφάσεις αυτές σύμφωνα με τον ίδιο δρουν προς όφελος της Ευρώπης.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του οργανισμού παρά την θετική εικόνα και τα μηνύματα που κατάφερε να στείλει με τις επιτυχείς προσεγγίσεις που καταγράφηκαν το 2020 στην καρδιά της πανδημίας, από εταιρείες κολοσσούς όπως η TUI CRUISES, η MSC και η Costa Cruises, το 2021 αποτελεί μία χρονιά - πρόκληση.

Αν και ήδη υπάρχει ένα καλεντάρι αφίξεων μικρών μεσαίων και μεγάλων κρουαζιεροπλοίων για το έτος που μόλις ξεκίνησε (μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στο επίσημο site μας https://www.portheraklion.gr/), οι προγραμματισμένες αφίξεις είναι ήδη μειωμένες.

Με βάση τις σημερινές κρατήσεις, αναμένουμε 180 κρουαζιερόπλοια, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα ξεπερνούσαμε τον αριθμό των 200.

Ενδεικτικό επίσης είναι ότι πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή, ο αριθμός αυτός ήταν ακόμα υψηλότερος, προσεγγίζοντας τα 220.

Το λιμάνι του Ηρακλείου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από την όλη αυτή αρνητική συγκυρία, η διοίκηση του Οργανισμού ωστόσο χωρίς χρονικές υστερήσεις και ολιγωρίες, βρίσκεται συνεχώς σε επαφές με μεγάλες εταιρείες του κλάδου, συνάπτει συμφωνίες και μετέχει σε προγράμματα που σκοπό έχουν να καταστήσουν, όπως ποτέ στο παρελθόν, το λιμάνι μας κέντρο κρουαζιέρας στην λεκάνη της Νοτιοανατολικης Μεσογείου.

Μια σειρά συμφωνιών και κοινών δράσεων του ΟΛΗ με διάφορους φορείς, τοπικούς και διεθνείς, ανοίγουν νέες μορφές συνεργασιών, με στοχοθέτηση την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία του λιμένα του Ηρακλείου στον χώρο της κρουαζιέρας.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής, καλά αντανακλαστικά και συνετή διαχείριση, ακόμα και σε περιστατικά που χρειάστηκε να διαχειριστεί απρόβλεπτη κρίση.

Η αρχή της δύσκολης αυτής περιόδου, φέρνει και μία ακόμα στρατηγική εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας θα τα δούμε σύντομα, δεδομένου οτι ο ΟΛΗ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την CLIA (Cruise Lines International Association) συμμετέχει στο project αξιολόγησης προορισμού αναφορικά με την αειφορία με βάση τα κριτήρια του GSTC (Global Sustainable Tourism Council, Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού). Για το λιμάνι του Ηρακλείου και τον Οργανισμό αυτό από μόνο του, αποτελεί μια ξεχωριστή διάκριση και επιβράβευση μιας άριστα οργανωμένης ομάδας εργασίας που ξεκίνησε το 2020 υπό την παρούσα διοίκηση του φορέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια