Γ. Κορμάς: Επαναφέρεται τα παιδιά στην πραγματική ζωή

Απόψεις
Γ. Κορμάς: Επαναφέρεται τα παιδιά στην πραγματική ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 64% των γονέων ανησυχεί με το χρόνο ενασχόλησης των παιδιών με το διαδίκτυο και το 68% με το τι βλέπουν

Αύξηση στις κλήσεις που αφορούν υπερβολική ενασχόληση παιδιών με διαδικτυακά παιχνίδια παρουσιάζεται σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το 2020 της γραμμής Βοήθειας Help-Line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, όπως αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Ψυχολόγος , Υπεύθυνος της γραμμής Βοήθειας Γιώργος Κορμάς. Πιο συγκεκριμένα το 40% των κλήσεων που δέχτηκε η γραμμή κατά το προηγούμενο έτος αφορούσε την υπερβολική ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πολλοί γονείς ανέφεραν περιστατικά ή και ανησυχία παγίωσης αυτής της συμπεριφοράς ειδικά για παιδιά που ξεκίνησαν αυτή τη συνήθεια κατά τη διάρκεια των lockdown.

Αύξηση κατά 31% καταγράφεται στα ετήσια στοιχεία για το 2020 στο σύνολο των καταγγελιών που δέχτηκε η Γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr.  Πιο συγκεκριμένα η Γραμμή δέχτηκε 8.419 καταγγελίες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου ενώ εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 134% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, κατέγραψαν οι καταγγελίες που αφορούσαν οικονομικές απάτες κατά τη διάρκεια του διμήνου Απρίλιος-Μάιος 2020 που διήρκησε το πρώτο lockdown.

Τη στήριξη μας στα παιδιά μας που διαβιούν σήμερα σε διαφορετικές συνθήκες, τη βοήθεια μας για την επαναφορά τους στην πραγματικότητα, την αλλαγή στόχων και φιλοσοφίας από την πλευρά των γονιών παράλληλα με την πολύτιμη βοήθεια που δίνουν οι εκπαιδευτικοί καθημερινά επισημαίνει ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News