«Δίνουν τις λαϊκές σε ιδιώτες» καταγγέλλουν Σ. Βαρδάκης – Π. Παπαδάκης

Απόψεις
«Δίνουν τις λαϊκές σε ιδιώτες» καταγγέλλουν Σ. Βαρδάκης – Π. Παπαδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης φέρνει τα πάνω κάτω στη λειτουργία τους

Θύελλα αντιδράσεων ανά την Ελλάδα προκαλεί το προσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Οι Ομοσπονδίες παραγωγών κι εμπόρων ζητούν την απόσυρση του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση για τις όποιες αλλαγές προτείνονται.

Κρίσιμη η αυριανή τηλεδιάσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών.

Στις πρόνοιες του προσχεδίου μεταξύ άλλων η ανάθεση ευθύνης λειτουργίας των λαϊκών σε εταιρίες , η κατάργηση των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών (Διοικητικά Συμβούλια), η εξαίρεση των εκπροσώπων των Παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων και ο πλειστηριασμός των θέσεων ανά 3ετία. Οι Δήμοι θα εμπλέκονται στις γνωμοδοτήσεις για τον καθορισμό του Ανταποδοτικού Τέλους.

 «Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να τείνει ένα χέρι βοηθείας στους παραγωγούς που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο διάλυσης των λαϊκών αγορών. Είναι πλέον προφανές ότι έχει βρει στην τραγική κατάσταση της πανδημίας το τέλειο παραπέτασμα, για να φέρνει στη Βουλή το ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο μετά το άλλο» δηλώνει στο Ράδιο 98.4 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. 

Την απόσυρση του προσχεδίου στο σύνολο του ζητά ο Πρόεδρος των παραγωγών Λαϊκών Αγορών Παντελής Παπαδάκης, καθώς τα τοπικά αγροτικά προϊόντα παραγκωνίζονται κι ευνοούνται τα εισαγόμενα .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News