Α. Μεϊμαράκης: Σε λίστες αναμονής για την απόκτηση διπλώματος εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι

Απόψεις
Α. Μεϊμαράκης: Σε λίστες αναμονής για την απόκτηση διπλώματος εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλάξεις των εκπαιδευτών για το νέο νομοσχέδιο απόκτησης διπλώματος

Με αρκετές επιφυλάξεις γίνονται δεκτές από τον κλάδο των Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών οι πρόνοιες του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών για την εκπαίδευση και την εξέταση των υποψηφίων οδηγών, με γνώμονα την πάταξη των φαινομένων έκδοσης μαϊμού διπλωμάτων.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Περιλαμβάνει την έναρξη διαδικασίας απόκτησης διπλώματος από τα 17 έτη αλλά μόνο στο θεωρητικό επίπεδο και την έναρξη πρακτικής και απόκτησης του διπλώματος μετά τα 18 έτη.

Περιλαμβάνει την πρόνοια κάμερας εντός του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της εξέτασης με εξεταστές και εκπαιδευτή μέσα αλλά με αλλαγή θέσης του «Δασκάλου» που θα κάθετε στο πίσω κάθισμα κι ο εξεταστής δίπλα στον υποψήφιο.

Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε στο Ράδιο 98.4 ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών  Υποψηφίων Οδηγών Αλέξανδρος Μεϊμαράκης .

Αναφέρθηκε παράλληλα στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες Σχολών καθώς το καθολικό κλείσιμό τους από το Νοέμβριο τους έχει φέρει σε δεινή θέση, επαναλαμβάνει το αίτημα τους για άνοιγμα των σχολών με αυστηρά υγειονομικά μέτρα, αλλά και το μεγάλο αριθμό υποψηφίων που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για την απόκτηση διπλώματος που για άλλη μία φορά μόνο στο ηράκλειο ξεπερνούν τους 1.000.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News