Γ. Μακράκης: Εν μέσω πανδημίας ψηφίζουν χωρίς διαβούλευση νομοσχέδια για την παιδεία

Απόψεις
Γ. Μακράκης: Εν μέσω πανδημίας ψηφίζουν χωρίς διαβούλευση νομοσχέδια για την παιδεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα από Δασκάλους – Καθηγητές και Φοιτητές

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, 10 μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Συρρικνώνουν όλο και περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών» επισημαίνει ο Γιώργος Μακράκης πρόεδρος του Συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» μιλώντας στο Ράδιο 98.4.

«Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ» αναφέρει και η ανακοίνωση του Συλλόγου. «Επιδιώκει μάλιστα την άμεση εφαρμογή του για τους μαθητές που φέτος δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σε συνθήκες εγκλεισμού και πανδημίας, στερούμενοι ακόμη και την στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα προωθεί νέα μέτρα πειθάρχησης και αστυνομοκρατίας – καταστολής εντός των Πανεπιστημίων τα οποία κατά δήλωση της ίδιας της υπουργού Παιδείας είναι συνέχεια του νόμου για το Πανεπιστημιακό Άσυλο και όλων των νόμων που έχουν ψηφίσει» προσθέτει. 

«Όλος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία εξαντλήθηκε σε μια μάσκα και ένα χορηγούμενο παγουρίνο.

Όχι μόνο άφησαν επί 10 μήνες τους εκπαιδευτικούς αβοήθητους, χωρίς καμία στήριξη να τα βγάλουν πέρα, κατά τη διάρκεια δύο lockdown, αλλά και μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν έκαναν τίποτα, ώστε να επιλύσουν ζητήματα υποδομής, προσλήψεων εκπαιδευτικών, προσωπικού για την καθαριότητα κ.ά.

Ήδη τις δύο πρώτες εβδομάδες που άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, υπολογίζονται ότι έχουν κλείσει πάνω από 200 τμήματα ή και σχολικές μονάδες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News