Αγγέλα Δουλγεράκη

Δ. Νικολάου: Διαμορφώνουν γενιά μαθητών αγράμματη και ακοινώνητη

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι βρισκόμαστε σε κανονικότητα στα σχολεία – Η επιστολή μαθήτριας της Β! Λυκείου που συγκλονίζει

«Απαιτούμε και διεκδικούμε να αποσυρθεί το νέο τερατούργημα της κατακόρυφης μείωσης των εισακτέων στα ΑΕΙ και της αστυνομοκρατίας των πανεπιστημίων. Ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων με βάση τις προτάσεις των σωματείων μας. Μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των υγειονομικών» επισημαίνει στο Ράδιο 98.4 η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Δέσποινα Νικολάου.

Ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται χιλιάδες μαθητές είναι και η επιστολή μαθήτριας της Β! Λυκείου μέσω της οποίας ζητά βοήθεια καθώς η διεξαγωγή του μαθήματος για αυτήν είναι δύσκολη έως αδύνατη.  


Σημειώνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου 


Επισυνάπτουμε, την επιστολή που μας έστειλε μαθήτρια της Β΄ Τάξης Λυκείου του Ρεθύμνου, σχετικά με τις χρεώσεις που αναγκάζονται να πληρώσουν οι μαθητές που δεν έχουν σταθερή σύνδεση στο Ίντερνετ, ή που δεν έχουν γρήγορη σύνδεση, και αναγκάζονται να αγοράζουν δεδομένα για να παρακολουθήσουν την τηλε-εκπαίδευση στις υποχρεωτικές εξ αποστάσεως διδασκαλίες των μαθημάτων τους... 


«Αγαπητά μέλη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, 

Απευθύνομαι σε εσάς ζητώντας ουσιαστικά βοήθεια καθώς η τηλεκπαίδευση, παρόλο που μοιάζει η μόνη λύση σε αυτές τις τόσο περίεργες και πρωτόγνωρες συνθήκες, δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. 

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να "κλείσει" η χώρα άλλη μία φορά και κατά συνέπεια η μετάβαση από τη δια ζώσης εκπαίδευση στην περίφημη τηλεκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς σύνδεση στο internet ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην παρακολούθηση και διεξαγωγή των μαθημάτων τους. Πράγματι, για ένα διάστημα στα δεδομένα που χρησιμοποιούνταν για τα μαθήματα μέσω webex δεν υπήρχε χρέωση. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ως μαθήτρια Λυκείου χωρίς σύνδεση WiFi στο σπίτι της, δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ τα μαθήματα αν δεν είχα αγοράσει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η μητέρα μου επικοινώνησε με την εταιρία αλλά δεν ήξεραν να μας πουν τι συμβαίνει. 

Δεν γνωρίζω τι άλλαξε ούτε γιατί, το μόνο που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι δικαιούμαι- όπως όλοι οι μαθητές- να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματά μου χωρίς να χρειάζεται να δίνω μία περιουσία στην αγορά δεδομένων κάθε λίγο και λιγάκι (μία μέρα μαθημάτων στο webex έχει καταναλώσει μέχρι και 1,5G). Για αυτό απευθύνομαι σε εσάς καθώς δεν μπορώ να εμπιστευτώ το Υπουργείο που δείχνει συνεχώς, με κάθε καινούργια απόφασή του ότι δεν υπολογίζει καθόλου τους μαθητές. 

Αυτός ήταν ο λόγος που στέλνω σε εσάς αυτό το email. Το μόνο που ζητάω είναι να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα των καθηγητών μου καθώς εκτός από τον εκπαιδευτικό τους ρόλο πλέον είναι για μένα το μόνο που έχει απομείνει να μου θυμίζει ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η κατάσταση θα τελειώσει, η μόνη μου επαφή με τον "έξω κόσμο". 

Με εκτίμηση, 

Μαθήτρια Β' Λυκείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια