Νέο «Εξοικονομώ» για την Κρήτη ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογου

Απόψεις
Νέο «Εξοικονομώ» για την Κρήτη ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα αιτήματά του επίσης: Αξιολόγηση των αιτήσεων που λιμνάζουν από το προηγούμενο πρόγραμμα κι επανεξέταση όλων όσων κόπηκαν από το τελευταίο

Παρέμβαση του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου για τη δημιουργία νέου προγράμματος «Εξοικονομώ» με όρους διαφάνειας και περισσότερους πόρους για την Κρήτη. 

Πέρα από το αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα, ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής καλεί το υπουργείο να εξετάσει και τις αιτήσεις που κόπηκαν από το πρόγραμμα λόγω του όλου στρεβλού συστήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι για την Κρήτη, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων άνοιξε στις 10 π.μ. και έκλεισε στις 10:14 π.μ. (μόλις 14 λεπτά!!). 

Υποβλήθηκαν 4.468 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 1.308, δεσμεύοντας το ανεπαρκές ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (28,2 εκατ. ευρώ), ενώ η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.550 ευρώ».

Ο Βουλευτής μιλώντας στο Ράδιο 98.4 είπε ότι μείζον θέμα είναι η αξιολόγηση των χιλιάδων αιτήσεων που “λιμνάζουν” από προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά και αυτές που δεν έγιναν δεκτές στο τρέχον πρόγραμμα, εξαιτίας χρόνου ή εξάντληση των κονδυλίων ανά Περιφέρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News