Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Τυμπάκι και της πήραν 12.000 ευρώ

Απόψεις
Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Τυμπάκι και της πήραν 12.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιονοστιβάδα οι απάτες όπως λέει στο Ράδιο 98.4 ο Δήμαρχος Φαιστού

Την προσοχή των Δημοτών του, εφιστά ο Δήμος Φαιστού, καθώς επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την πανδημία επικοινωνούν κυρίως με ηλικιωμένους  προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν.

Σε μία μάλιστα περίπτωση στο Τυμπάκι κατάφεραν να αποσπάσουν από γυναίκα το ποσό των 12.000 ευρώ.

«Της είπαν ότι δικαιούται επιστροφή αναδρομικών από τη σύνταξη ύψους 40.000 ευρώ αλλά ότι για να τα εισπράξει έπρεπε σε κάποιο λογαριασμό να βάλει 12.000 ευρώ. Η γυναίκα ανταποκρίθηκε και οι επιτήδειοι εξαφανίστηκαν»  είπε στον 98.4 ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σε δεύτερη περίπτωση και πάλι στην ίδια περιοχή με την ίδια αιτιολογία επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένη ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Με βάση τις καταγγελίες των πολιτών προς το Δήμο Φαιστού οι άγνωστοι που τους καλούν στο τηλέφωνο, τους ενημερώνουν είτε για οφειλές προς την Εφορία, είτε για οφειλές προς τράπεζες, είτε για κληρονομιές στις οποίες είναι δικαιούχοι , είτε αναδρομικά συντάξεων, τα οποία μπορούν να διευθετήσουν είτε να παραλάβουν καταβάλλοντας κάποια χρήματα.

Από τη Δημοτική Αρχή μάλιστα συνιστάται, όσοι πολίτες έχουν δεχθεί κάποιο ύποπτο τηλεφώνημα να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές ή απ’ ευθείας στην άμεση δράση στο 100 για να λάβουν σχετικές πληροφορίες και ενημέρωση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News