Ελλιπής η μέριμνα Πολιτείας – ΕΕ για τους παραγωγούς

Απόψεις
Ελλιπής η μέριμνα Πολιτείας – ΕΕ για τους παραγωγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι δυνατότητες μας εξαντλήθηκαν» το μήνυμα Μ. Ορφανουδάκη, Κ. Λεονταράκη, Μ. Ματζαράκη μέσω του Ράδιο 98.4

Την περαιτέρω πρόνοια της Πολιτείας αλλά της ΕΕ ζητά ο αγροτοδιατροφικός κόσμος της Κρήτης για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του σε περίοδο πανδημίας.  

Η ΕΕ πρέπει να επεκτείνει, λόγω πανδημίας, το ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τον αγρο-διατροφικό τομέα, η θέση και του ΥΠΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας. 

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του στη 13η Σύνοδο Υπουργών του Παγκοσμίου Forum Τροφίμων και Γεωργίας όπου είπε ότι: «ο αγροδιατροφικός τομέας της χώρας, χάρις στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άντεξε στις πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, διασφαλίζοντας τη διατροφική επάρκεια και ασφάλεια καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της αγροδιατροφικής αλυσίδας».

«Όσο κι αν μου αρέσει η κουβέντα περί ισχυρού δικτύου στήριξης η αλήθεια είναι ότι οι δυνατότητες μας εξαντλήθηκαν, καθώς οι τιμές για τους παραγωγούς είναι κάτω του κόστους παραγωγής» λέει στον 98.4 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Μανόλης Ορφανουδάκης.   

 «Εκτός ΚΑΔ, ενισχύσεων κι αποζημιώσεων, με την παραγωγή και τις πωλήσεις να έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα οι μελισσοκόμοι» η θέση του Προέδρου του Συλλόγου Μελισσοκόμων Ανατολικής Κρήτης Κώστα Λεονταράκη.

Καμία μέριμνα επίσης από την Πολιτεία όπως αναφέρει για σειρά σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

 «Τι εννοούν δίκτυ ασφαλείας, όταν για εμάς η μόνη μέριμνα αφορούσε σε 2.000 ευρώ με τα οποία μας ενίσχυσαν, Μάρτιος 2020 – Ιανουάριος 2021, όπως και στην άδεια μετακίνησης για τους επαγγελματίες αλιείς» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Μανόλης Ματζαράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News