Αγγέλα Δουλγεράκη

Ι. Αποστολάκης: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό

Α. Ροκάκης: Νέα επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον επισιτισμό από τα Χανιά

Αναμένουμε ακόμα την υλοποίηση της δέσμευσης Μητσοτάκη ότι θα μας βοηθήσει

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα.

 «Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε 9 μήνες αντιμέτωποι με την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος που να μας επιτρέπει να επιβιώσουμε. Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης τελείωσαν. Τα επιδόματα ανεργίας κάνουν μέχρι και τρεις μήνες να πιστωθούν στους λογαριασμούς ορισμένων συναδέλφων και η παράταση του ταμείου για όσους λήγει άμεσα αφήνει μεγάλη μερίδα ανέργων εκτός με τις προϋποθέσεις που βάζει» αναφέρει μεταξύ άλλων στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του Σωματείου από τα Χανιά Ιωσήφ Αποστολάκης. 

Στα αιτήματα τους: · Να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στον ΟΑΕΔ. · Εισόδημα για όλους. Επέκταση επιδόματος για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αύξηση του επιδόματος στα 600 ευρώ. · Καμία απώλεια θέσεων εργασίας και  επαναπρόσληψη όλων των εποχικών είτε δούλεψαν είτε ήταν σε αναστολή · Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, υποχρεωτική. 

 
Α. Ροκάκης: Νέα επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον επισιτισμό από τα Χανιά

Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο  

Επείγουσα Δέσμη Προτάσεων για την Επιβίωση Επιχειρηματιών & Εργαζομένων στην Π.Ε. Χανίων ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τον Πρωθυπουργό το Επιμελητήριο Χανίων και το Σύλλογο Εστίασης της Π.Ε. Χανίων.
Μία στις 4εις επιχειρήσεις του Κλάδου Εστίασης στα Χανιά Κινδυνεύουν, αν και αυτό φαίνεται να είναι το αισιόδοξο σενάριο λέει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης. 
Οι προτάσεις των δύο θεσμικών φορέων για την ανάταξη του κλάδου της Εστίασης είναι σύμφωνα με τον ίδιο οι εξής: 

  1. Περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση, στο 6% στα τρόφιμα και 13% στα οινοπνευματώδη ποτά, τουλάχιστον για τα έτη 2021 και 2022. 
  2. Έκτακτη κρατική και οριζόντια επιδότηση κεφαλαίου επανεκκίνησης σε πολύ μικρές (€6.000) και μικρές (€10.000) επιχειρήσεις της Εστίασης με την παράλληλη μετατροπή των προηγούμενων δανείων της Πολιτείας σε μη επιστρεπτέα. 
  3. Παράταση ισχύος της επιδότησης ενοικίου κατά 40% από την Πολιτεία για το σύνολο του 2021. 
  4. Επιδότηση 100% ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο από την επανεκκίνηση του κλάδου της Εστίασης, με την προϋπόθεση να μη μειωθεί το προσωπικό τους. 
  5. Διαγραφή των χρεών τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. Ένταξη των παλαιών οφειλών προς το Δημόσιο σε νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις. Παράλληλη επιβράβευση με διαγραφή κατά 30% φορολογικών και ασφαλιστικών 

υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις που δεν θα επιλέξουν να ενταχτούν στο νέο πρόγραμμα. 

  1. Επαναφορά του προγράμματος «Γέφυρα» με την ανάληψη από το κράτος της υποχρέωσης πληρωμής ενός μέρους της δόσης των επιχειρηματικών δανείων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια