Μ. Κουμαντάκης: Στα 12.5 δις η ζημιά στο λιανεμπόριο

Απόψεις
Μ. Κουμαντάκης: Στα 12.5 δις η ζημιά στο λιανεμπόριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο δίμηνο ήταν καταστροφικό για την αγορά

Ανεβάζει ρολά από σήμερα Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ θα λειτουργήσουν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ..

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) είναι 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Προαιρετική κα η λειτουργία τους την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. 

«Προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση έστω κι έτσι του λιανεμπορίου» σχολιάζει από την πλευρά του στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης. Επισημαίνει πως το τελευταίο δίμηνο ήταν καταστροφικό για το λιανεμπόριο και πως για πολλές επιχειρήσεις ίσως αυτή η απόφαση να είναι η ανάσα ώστε να μην κλείσουν. Η ζημιά στο χώρο φέρεται να φθάνει στα 12.5 με 13 δις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News