Αγγέλα Δουλγεράκη

«Στο Παλαίκαστρο μας άφησαν στην τύχη μας»

"Ζητάμε τα τεστ να γίνουν στο σύνολο των κατοίκων άμεσα" - Απίστευτες καταγγελίες της Ομάδα Γυναικών Σητείας

«Εργαζόμενη και μέλος της Ομάδα Γυναικών Σητείας, κάτοικος Παλαικάστρου, που είχε υποβληθεί σε rapid test με θετικό αποτέλεσμα, επανέλαβε μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα και προσπαθούσε δύο μέρες να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για να ενημερώσει. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν έλαβε κάποια εναλλακτική οδηγία, αλλά την υποχρέωσαν να παραμείνει σε 14ήμερη καραντίνα», αναφέρει στο Ράδιο 98.4 η πρόεδρος της Ομάδας Γεωργία Ρεμουντάκη. 

Αναφέρει πως η διαχείριση της κρίσης είναι εγκληματική καθώς εκατοντάδες άνθρωποι εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμόδιων υπηρεσιών ζουν σε κλίμα φόβου και επαναλαμβάνει πως με κάθε τρόπο στο σύνολο τους οι κάτοικοι της περιοχής θα επιμείνουν ώστε να διεξαχθούν τεστ σε όλους όπως και η καθηγήτρια κα Λινού είχε από την πρώτη στιγμή διαμηνύσει μέσω της Κρήτη TV.

Σε ανακοίνωση της ομάδας με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

 «Με αφορμή τις εξελίξεις της πανδημίας στο Δήμο Σητείας και τις επικίνδυνες πλέον ελλείψεις στο σχεδιασμό αντιμετώπισης αλλά και στις υποδομές του δήμου, η Ομάδα Γυναικών Σητείας μέλος της ΟΓΕ, συγκάλεσε έκτακτη – διαδικτυακή – σύσκεψη με τα μέλη και φίλες της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και συζήτησης ειπώθηκαν μαρτυρίες μελών και φίλων από το Παλαίκαστρο και τα γύρω χωριά αλλά και εκπαιδευτικούς που αποδεικνύουν την εγκληματική αδιαφορία των αρμόδιων φορέων.

Εργαζόμενη και μέλος της Ομάδα Γυναικών Σητείας, κάτοικος Παλαικάστρου, που είχε υποβληθεί σε rapid test με θετικό αποτέλεσμα, επανέλαβε μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα και προσπαθούσε 2 μέρες να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για να ενημερώσει. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν έλαβε κάποια εναλλακτική οδηγία αλλά την υποχρέωσαν να παραμείνει στην 14ήμερη καραντίνα ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν δικαιούται άδεια ασθενείας από τον ΕΦΚΑ(ΙΚΑ), εφόσον το μοριακό της τεστ είναι αρνητικό.

Αυτοαπασχολούμενη μητέρα ανηλίκων μαθητών Α'θμιας, κάτοικος Παλαικάστρου, που ενώ είχε γραφτεί στη λίστα για να υποβληθεί σε τεστ αλλά δεν πρόλαβε καθώς η διαδικασία κρίθηκε «χωρίς νόημα», με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε μοριακά τεστ όπου και βρέθηκε θετική. Ακόμα και σήμερα, 3 μέρες μετά, δεν έχει κληθεί από κανέναν αρμόδιο έστω και για μία τυπική ιχνηλάτηση αλλά ούτε και για να τους δοθεί ιατρική βοήθεια ή επιπλέον οδηγίες. Μάλιστα, και εφόσον η Α΄θμια εκπαίδευση είναι σε λειτουργία, είναι στην διακριτική της ευχέρεια και ευθύνη αν θα πάνε τα παιδιά της στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία ή μέριμνα.

Εκπαιδευτικοί φίλες και μέλη της Ομάδας Γυναικών Σητείας, μας ανέφεραν πως αν και τα δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται από σήμερα Δευτέρα 11/01 στις θέσεις τους, δεν είχε προηγηθεί η διαδικασία των rapid τεστ και δεν είχε γίνει καμία απολύμανση στους χώρους των σχολείων. Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του δήμου για την διεξαγωγή των τεστ σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προβλήθηκε το σαββατοκύριακο 9-10/01 για την Δευτέρα 11/01 που τα σχολεία είναι πλέον ανοιχτά με απόφαση της κυβέρνησης.

Σήμερα 11/01 δεν υλοποιήθηκε ποτέ ο σχεδιασμός για drive-through rapid test που διαφήμιζαν όλο το σαββατοκύριακο ΕΟΔΥ, 7η ΥΠΕ και Δήμος λόγω καιρικών φαινομένων όμως το άφησαν να "παίζει" στην υπόλοιπη Κρήτη και Ελλάδα για τις εντυπώσεις παρόλο που ήξεραν για την αναβολή απτό Σάββατο. Είναι προφανές ότι καμία εναλλακτική διαχείριση δεν υπάρχει ώστε να ολοκληρωνόταν έστω με άλλο τρόπο αυτός ο σχεδιασμός.

Αυτός, ο ατελείωτος φαύλος κύκλος χωρίς αποτέλεσμα αλλά με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και την ζωή όλων των κατοίκων του δήμου, αυτή η εγκληματική αδιαφορία ακόμα για τους επιβεβαιωμένα νοσούντες αλλά και για τους οικείους τους – αφού δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια απομόνωσης των κρουσμάτων – αλλά και το συνεχόμενο «κρυφτό» όλων των αρμόδιων φορέων για το ποιος φέρει την ευθύνη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, πρέπει να μας βρει απέναντι, ενωμένες/ ους και έτοιμες/ έτοιμους να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Προσυπογράφουμε τα αυτονόητα και αναγκαία αιτήματα της επιτροπής κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου. Δυναμώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση σε όλο το δήμο Σητείας για τα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια