Γ. Τοπολιανάκης: Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν από την Κυβέρνηση

Απόψεις
Γ. Τοπολιανάκης: Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν από την Κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησαν από τις 7 το πρωί της Δευτέρας οι έμποροι των Χανίων, με αφορμή το συνεχιζόμενο και τη μη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

«Τους μιλούσαμε και δεν μας άκουγαν. Είναι ώρα να μας ακούσουν. Να ακούσουν τις προτάσεις μας και την αγωνία μας. Δεν ξέρουμε ποιος θα επιβιώσει στο τέλος» λέει στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιώργος Τοπολιανάκης.

Η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει:

«Για ακόμα μια φορά το μικρό και πολύ μικρό λιανεμπόριο πληρώνει. Πληρώνει που τηρούσε και τηρεί όλα τα μέτρα εναντίων του covid-19, πληρώνει που στάθηκε όρθιο στα 10 χρόνια ανελέητων φοροεισπρακτικών πολιτικών, πληρώνει που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και κρατάει την κοινωνία όρθια, πληρώνει και απλά φαίνεται να είναι το εξιλαστήριο θύμα όλης αυτής της κατάστασης σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η υπομονή έχει και τα όρια της. Σας ζητήσαμε επανειλημμένες φορές να αξιολογήσετε ανά περιοχή το επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη και δεν το κάνατε, σας προτείναμε το click in the shop με ραντεβού και στα μισά άτομα που είχατε αποφασίσει το καλοκαίρι και πάλι δεν το κάνατε, σας ζητήσαμε να πάνε πίσω οι φόροι όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος και πάλι δεν το κάνατε, σας ζητήσαμε μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ όπως στην εστίαση και πάλι δεν είδαμε ανταπόκριση, ήρθε λοιπόν η ώρα και εμείς να κινηθούμε ακόμα πιο δυναμικά». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News