Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ. Μακράκης: Ανισότητες προκαλεί το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ των μαθητών

Αρνητικές οι επιπτώσεις στο μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό πεδίο με την τηλεκπαίδευση και την έλλειψη της υλικοτεχνικής υποδομής

Την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών που είναι απαραίτητες για την τηλεκπαίδευση, επιδοτεί η κυβέρνηση για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Με μία επιταγή 200 ευρώ, ο δικαιούχος θα μπορεί να αγοράζει tablet, laptop ή desktop για τη συμμετοχή του στα διαδικτυακά μαθήματα. Το συνολικό κόστος του μέτρου φτάνει τα 112 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το μέτρο αφορά μικρά παιδιά, εφήβους και ενήλικες από 4 έως 24 ετών. Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κάποιος το voucher είναι για ζευγάρι με ένα παιδί μεικτό εισόδημα έως 10.500 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά έως 12.000, για ζευγάρι με τρία παιδιά έως 13.500 ευρώ, για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί έως 9.000 ευρώ και για μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά έως 10.500ευρώ.
Εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους. 

 «Το Υπουργείο επιβεβαιώνει πέντε εβδομάδες  μετά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης τις ελλείψεις και τις ανισότητες που προκλήθηκαν στη μαθητική και φοιτητική κοινότητα. Ακόμα και με αυτή την κίνηση τα προβλήματα παραμένουν» αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Γιώργος Μακράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου  «Δ. Θεοτοκόπουλος» .
Αναφέρθηκε στις  αρνητικές επιπτώσεις στο μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό πεδίο των μαθητών αλλά και στο θέμα του άδικου αποκλεισμού εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια