Δ. Βρύσαλης: Ασφυξία στην υγεία φέρνει ο μειωμένος προϋπολογισμός για το 2021

Απόψεις
Δ. Βρύσαλης: Ασφυξία στην υγεία φέρνει ο μειωμένος προϋπολογισμός για το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις μειωμένες δαπάνες που προβλέπει ο προϋπολογισμός για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ

Για αυξημένη πίεση τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα Κέντρα Υγείας κάνει λόγο ο Δημήτρης Βρύσαλης στο Ράδιο  98.4.

Αναφορικά με τα προβλήματα στελέχωσης των ΜΕΘ και Μονάδων Εντατικής θεραπείας καρδιοπαθών λέει ότι την Τρίτη 8/12 δόθηκε προφορική εντολή από το διοικητή του ΠΑΓΝΗ να μεταφερθεί η ΜΕΠΚ σε άλλο χώρο του 4ου κτιρίου, προκειμένου να μετατραπούν οι (μέχρι πρότινος) κλίνες ΜΕΠΚ σε ΜΕΘ για ασθενείς μη-COVID, χωρίς να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας και στελέχωσης αυτής με επαρκές μόνιμο ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα και η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για τα παραπάνω. 

Την ίδια ώρα το Σωματείο συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν σε οικογένειες στις περιοχές της Σάμου και της Χερσονήσου που δεν έχουν αποκατασταθεί κτιριακά και σε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουν είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια και σοκολάτες για τα παιδιά, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενώ διεκδικούν μαχητικά έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Τα παραπάνω είδη θα συλλέγονται στο γραφείο του Σωματείου ως την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου το μεσημέρι. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News