Μ. Χιλετζάκης: Από αύριο η δεύτερη δόση της επιδότησης

Κρήτη
Μ. Χιλετζάκης: Από αύριο η δεύτερη δόση της επιδότησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάνουν τη βοήθεια των 30 ευρώ ανά στρέμμα 4.000 αγρότες στο ν. Ηρακλείου

Ξεκινάει αύριο 16 Δεκεμβρίου η καταβολή της 2ης δόσης της επιδότησης στους δικαιούχους παραγωγούς με μία σειρά παράλληλα άλλων πληρωμών έως τις 25 του μήνα που θα ενισχύσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όπως είπε στο Ράδιο 98.4 ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

Χάνουν τη βοήθεια των 30 ευρώ ανά στρέμμα 4.000 αγρότες στο ν. Ηρακλείου

Αγώνας δρόμου για την επαναπροκήρυξη του προγράμματος

Χάνουν την ενίσχυση των 30 ευρώ ανά στρέμμα λόγω covid – 19  περίπου 4.000 αγρότες στο Ηράκλειο καθώς το Υπουργείο επιμένει εμμονικά στην καταβολή της με οικονομικά κριτήρια του 2019, που παραγωγή, ποιότητα, τιμές, ζημιές, βρίσκονταν σε φθίνουσα πορεία.

Δεκάδες τα παράπονα σε καθημερινή βάση και προσπάθεια των παραγωγικών φορέων για αλλαγή της κατάστασης έστω και με επαναπροκήρυξη του μέτρου, όπως έγινε γνωστό από το Μύρωνα Χιλετζάκη, Αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, απαντώντας σε ερώτηση παραγωγού μέσω του 98.4.

Διευκρίνισε ότι έγκαιρα χωρίς αλλά χωρίς αποτέλεσμα πως το αίτημα κατατέθηκε εγγράφως στο αρμόδιο Υπουργείο και πως τώρα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας από την οποία θα φανεί πανελλαδικά πόσοι από τους 144.000 παραγωγούς θα πάρουν τη βοήθεια των 126 εκατομμυρίων, πόσα θα περισσέψουν κι αν θα γίνει η επαπροκήρυξη του προγράμματος για την ενίσχυση και των λοιπών, ώστε να μην καταγράφονται αδικίες .

Αναφορικά με τους αγρότες ενταγμένους στο ειδικό καθεστώς και τις καταγγελίες περί περικοπής της επιδότησης τους για τον οποιοδήποτε λόγο τους καλεί να επικοινωνήσουν τάχιστα με τους λογιστές τους και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις , καθώς οι επιδοτήσεις δεν χάνονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News