Α. Ροκάκης: Προτείνουμε άνοιγμα της αγοράς κι ένα πελάτη τη φορά μέσα

Κρήτη
Α. Ροκάκης: Προτείνουμε άνοιγμα της αγοράς κι ένα πελάτη τη φορά μέσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2021 δεν ξέρουμε πόσοι από μας θα ξανασυναντηθούμε στην αγορά

Την Άμεση Αναθεώρηση της «Παράδοσης Εκτός» (Click Away) των Καταστημάτων σε «Παράδοση Εντός» για την Επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με Αυστηρή Τήρηση Κοινών Υγειονομικών Πρωτοκόλων όπως στα Super Market, ζητούν το Επιμελητήριο Χανίων κι ο Εμπορικός Σύλλογος.

Οι δύο θεσμικοί φορείς διαπίστωσαν ότι οι συνέπειες στον εμπορικό κόσμο των Χανίων είναι πλέον καταστροφικές, μετά την παράταση υπολειτουργίας της Αγοράς και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

«Ισχυριζόμαστε από την αρχή της πανδημίας το Μάρτιο, πως 1α στις 4εις επιχειρήσεις δεν θα άντεχε μα σήμερα πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ μεγαλύτερος» είπε στο Ράδιο 9.84 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης καταγράφοντας τα σοβαρά προβλήματα στην αγορά και των Χανίων.

Οι Διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συμφώνησαν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οφείλει πλέον να προβεί στην επείγουσα υιοθέτηση του συνόλου της ολοκληρωμένης δέσμης προτάσεών τους για την αποτελεσματική ενίσχυση των Χανιώτικων επιχειρήσεων, η οποία έχει αποσταλεί από την έναρξη της πρωτοφανούς κρίσης προς τον Πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικά, συμφωνήθηκε ότι επιβάλλεται πλέον να υιοθετηθούν δραστικές παρεμβάσεις με έμφαση στη διοχέτευση πρόσθετης - μη επιστρεπτέας ρευστότητας - στις επιχειρήσεις, στη διαγραφή των συσωρευμένων χρεών από την παρατεταμένη καραντίνα, σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού. 

Παράλληλα με παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για την Ανάκαμψη του Τουρισμού, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης πρότεινε την εξέταση από την Ελληνική Κυβέρνηση της δραστικής μείωσης φόρων – τελών – χρεώσεων για τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα επιλέξουν το 2021 να επενδύσουν στα Ελληνικά αεροδρόμια, σε ενίσχυση του τουρισμού.

«Καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και η ευθύνη όλων μας ιστορική, στο Επιμελητήριο Χανίων πιστεύουμε ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές δράσεις, όπως και εθνική συνεννόηση, για την επανάκαμψη τη Κοινωνίας και της Οικονομίας μας» επισήμανε. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News