Αγγέλα Δουλγεράκη

Στ. Αραχωβίτης: Χτίζουμε συμμαχίες προστασίας των αγροτικών μας προϊόντων

Ειρ. Χουδετσανάκη: Έως το 2022 έχουμε περιθώριο να διαφυλάξουμε: λάδι, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα και κόκκινο κρέας

Στη Βουλή από τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, το σοβαρό θέμα της χρωματιστής σήμανσης των τροφίμων που μέσω της Πράσινης Ανάπτυξης η οποία  πέρασε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευνοεί περισσότερο τα βιομηχανικά προϊόντα.  

Στις πρόνοιες της ουσιαστικά η υποβάθμιση του Ελληνικού Ελαιολάδου, του μελιού, των γαλακτοκομικών προϊόντων όπως και του κόκκινου κρέατος, καθώς κατατάσσονται στις κατηγορίες C & D.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η Πρόεδρος του AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, που ανάδειξε το θέμα μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο 98.4, μιλώντας στο σταθμό επισήμαναν την ανάγκη των γρήγορων κινήσεων που πρέπει να διέπουν τις Ελληνικές Αρχές και  τις συνεργασίες που πρέπει να υπάρξουν, ώστε η πράσινη Ανάπτυξη που πέρασε την ΕΕ το Μάιο του 2019, και προωθείται από τη Γαλλία από το 2017, να μην προκαλέσει ζημιά στα Ελληνικά προϊόντα και κατ’ επέκταση στο εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών.

Ο πρώην υπουργός παράλληλα έκανε μνεία στο νέο τέλος στο πετρέλαιο κίνησης, αναφέροντας ότι αυτό θα μετακυλήσει σε όλο το φάσμα της αγοράς.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια