Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Καρκαβάτσος: Θέλουμε ξεκάθαρη εικόνα κρουσμάτων στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Με υποδείξεις περί προσωρινής υγιεινής δεν επιτυγχάνεται η θωράκιση της υγείας μας

Άμεσα, τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα χωριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων ζητούν από την Πολιτεία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, από κινητές μονάδες, στα συνεργεία συγκομιδής ελιάς και στα ελαιουργεία, για τη θωράκιση των αγροτών κατά τη συγκομιδή της ελιάς και των εργατών, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική πορεία. 

Παράλληλα διεκδικούν: Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια, στα μεγάλα χωριά, στα σούπερ μάρκετ, απολύτως δωρεάν.
· Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, σε ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, αναβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων της περιοχής. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ενισχυθούν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομές. Άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, των ιδιωτών γιατρών της περιοχής, ένταξή τους σε κεντρικό κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. 

«Μόνο έτσι θα έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης στην περιοχή μας» λέει στο Ράδιο 98.4 ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανόλης Καρκαβάτσος «καθώς η θωράκιση της υγείας μας δεν επιτυγχάνεται με υποδείξεις περί προσωρινής υγιεινής». Μιλώντας για τις δομές υγείας κι αναφερόμενος στο ΚΥ αναφοράς Covid-19 του Χάρακα, αναφέρει: «Για ποιο κέντρο αναφοράς μιλάμε, όταν στερείται θαλάμου Covid-19 αφενός κι αφετέρου είναι υποστελεχωμένο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια