Μ. Λεμπιδάκης: Χάσαμε τη δουλειά μας μέσα σε μία ημέρα 78 άνθρωποι

Απόψεις
Μ. Λεμπιδάκης: Χάσαμε τη δουλειά μας μέσα σε μία ημέρα 78 άνθρωποι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιμέναμε από το Δήμο να μας στηρίξει – Φωνή απόγνωσης 78 εργαζόμενων που βρέθηκαν στο δρόμο

«Μείναμε στο δρόμο τόσοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, σε ένα Δήμο που είχε κι έχει τη δυνατότητα να μας στηρίξει» λέει στο Ράδιο 98.4 ένας εκ των απολυμένων, ο Γυμναστής  Μιχάλης Λεμπιδάκης.

«θεωρούσαμε φυσικό ότι από τη στιγμή που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο έχει αναγνωρίσει ,ειδικά τώρα που λόγω covid οι υπηρεσίες όπου εργαζόμασταν για δύο χρόνια, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από προσωπικό» πως τα πράγματα δεν θα έπαιρναν αυτή την τροπή. Είναι φανερό ότι η εργασία μας αυτή είναι απαραίτητη για την επιβίωση την δική μας αλλά και των οικογενειών μας». 

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Νοεμβρίου όπως έγινε γνωστό από την Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου, πως εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου η οποία αφορούσε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων από 23/10 των συμβασιούχων- παρατασιούχων της 8/2018 δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, η οποία ήταν αρνητική ως προς τη διατήρηση των θέσεων εργασίας 78 εργαζομένων στον Δήμο Ηρακλείου.  

Η κίνηση Εργαζομένων στράφηκε  ενάντια στη Δημοτική Αρχή και στη στάση της, τονίζοντας ότι «είναι υπόλογη στους πολίτες και στους εργαζόμενους και πως φοράει το κοινωνικό προσωπείο όποτε την συμφέρει, ενώ στην πραγματικότητα εναντιώνεται και απολύει εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News