Ν. Χατζόπουλος: Το Δεκέμβριο το ΕΝΔΙΣΥ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Απόψεις
Ν. Χατζόπουλος: Το Δεκέμβριο το ΕΝΔΙΣΥ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλώ τους συνταξιούχους να καταθέσουν αγωγές για τις περικοπές.Μεγάλες οι εκκρεμότητες που έχει αφήσει η Πολιτεία σε βάρος μας»

Στις 62.400 ανέρχονται οι συντάξεις για τις οποίες δεν έχει προστεθεί η προσαύξηση, του παράλληλου χρόνου ασφάλισης, γεγονός που δημιουργεί ένα κρυφό χρέος στον ΕΦΚΑ, το οποίο ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ. 

Το θέμα ανέδειξε με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αυτό που προκύπτει είναι ότι εδώ και 55 μήνες, από την έναρξη ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου», η σχετική διάταξη για την αναγνώριση των χρόνων παράλληλης ασφάλισης δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα. 

Η εφαρμογή της διάταξης αυτής, την οποία και ζητά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προκειμένου οι 62.400 συνταξιούχοι που περιμένουν να ολοκληρωθούν οι συντάξεις τους εδώ και 55 μήνες, οδηγεί σε ένα «κόστος» για τον ΕΦΚΑ το οποίο ανέρχεται σε 600.600.000 ευρώ. 

Όπως είπε στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος το ΕΝΔΙΣΥ θα συνεχίσει τον αγώνα του για την προστασία των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και θα υποστηρίξει κάθε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης (Ιούλιος 2020) που πετσόκοψε τα αναδρομικά των συνταξιούχων περιορίζοντάς τα σε ένα εντεκάμηνο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News