Αγγέλα Δουλγεράκη

Στ. Αραχωβίτης: Αστοχίες του ΥΠΑΑΤ με την ενίσχυση των 30 ευρώ σε ελαιοπαραγωγούς

Παραδέχθηκε το λάθος η ηγεσία του Υπουργείου

Ούτε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μπορούν στο σύνολό τους να καταθέσουν αίτηση ενίσχυσης με 30 ευρώ ανά στρέμμα εν μέσω πανδημίας, με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλλει ο πρώην Υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, αν δεν διαθέτουν συγκεκριμένες ποικιλίες ελιάς.

Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 είπε ότι ο σημερινός ΥΠΑΑΤ παραδέχθηκε ότι πρόκειται για αστοχία που θα διορθωθεί, αλλά δεν διευκρίνισε αν εξαιτίας αυτού δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων.

Δριμεία παράλληλα  η κριτική του στις ημέρες και τα έργα της ηγεσίας του Υπουργείου  αναφορικά με την πολιτική της για παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Αναφέρει ο πρώην Υπουργός, μεταξύ άλλων: «Σαν να μην έφτανε το χάος και η ανησυχία που προκαλείται τις τελευταίες δυο μέρες από την παράλειψη των ποικιλιών, πληθαίνουν και οι διαμαρτυρίες για την ανεπαρκή και διακοπτόμενη λειτουργία της πλατφόρμας που σχεδιάστηκε για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών. Η δε ολοκλήρωση των «επιτυχιών» του επιτελικού «μπάχαλου» γίνεται με τον συνωστισμό των επαγγελματιών αγροτών στα ΤΑΑΕ (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ) για να αποκτήσουν την πολυπόθητη βεβαίωση επαγγελματικότητας.

 Μετά από όλα αυτά, βρισκόμαστε ακόμα στον πειρασμό για δεύτερες σκέψεις ως προς την  εμμονή που επιδεικνύει το ΥπΑΑΤ με τις πλατφόρμες και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις αντί για την απευθείας χορήγηση των ενισχύσεων μέσω ΟΣΔΕ. Εν προκειμένω δε, είναι προφανές ότι χρειάζεται να δοθούν άμεσα διευκρινήσεις και ικανός χρόνος ώστε να μπορέσουν όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ομαλά τις αιτήσεις τους.

 Όλα τα παραπάνω μάς θυμίζουν τις αδιάλειπτες πλέον αστοχίες αυτών που καμώνονται ότι είναι και οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» του κράτους! Αυτών, που στα καθ’ ημάς, άφησαν απέξω ένα στους δέκα κτηνοτρόφους και σχεδόν τους μισούς παραγωγούς καρπουζιών από την ενίσχυση για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Αυτών που δεν μπορούσαν να χωρίσουν «δυο γαϊδουριών άχυρο» στις διαστάσεις των μασκών για τους μαθητές/ριες. Αυτών που στον αυτόματο μεταφραστή γεννούσαν «σκοιλ ελικικου». Αυτών που έστησαν ένα  σύστημα τηλε-εκπαίδευσης στα σχολεία που «κρασσάρει» παντειοτρόπως καθημερινά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια