Αγγέλα Δουλγεράκη

Α. Μητρόπουλος: Σαρώνουν τα πάντα στην αγορά εργασίας

«Στα πρώτα θύματα οι εργαζόμενοι με τηλεργασία»

Η συζήτηση που φοβόμασταν, άρχισε ήδη στη Γερμανία για τη μείωση των μισθών και τον έξτρα φόρος για τους εργαζόμενους με τηλεργασία, αποκαλύπτει στο Ράδιο  98.4 ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος. 

Αναφέρει ότι η Έκθεσή της Deutsche Bank που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10-11-2020, θέτει απροκάλυπτα το ζήτημα, ενώ το κεντρικό επιχείρημα της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας είναι ότι οι τηλεργαζόμενοι εξοικονομούν καθημερινά εισόδημα, αφού δεν πληρώνουν συγκοινωνίες και δεν ξοδεύουν χρήματα για φαγητό, ρούχα κ.λπ., παρέχοντας εργασία από το σπίτι!! 

Η Έκθεση υποστηρίζει μάλιστα ότι ένας φόρος 5% σε όλους τους τηλεργαζόμενους θα απέφερε ετησίως στις ΗΠΑ 48 δις USD, στη Μεγάλη Βρετανία 6,9 δις λίρες και στη Γερμανία 15,9 δις ευρώ!! 

Τα ποσά αυτά, σύμφωνα με τους συντάκτες της, θα μπορούσαν μάλιστα να στηρίξουν τους χαμηλόμισθους!! 

 

Ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ υπενθυμίζει μέσω του 98.4 ότι έχει εδώ και καιρό προειδοποιήσει πως κυβερνήσεις, εργοδότες και συστημική διανόηση στην Ευρώπη ετοιμάζουν επίθεση στον κόσμο της Εργασίας, προκειμένου να μειώσουν τους μισθούς και να περιορίσουν βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους παρέχουν κάθε είδους εξ αποστάσεως εργασία. Μάλιστα καλεί τους εργαζόμενους τού ιδιωτικού (κυρίως) αλλά και του δημόσιου τομέα σε επαγρύπνηση ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου για την τηλεργασία που φέρνει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια