Χ. Μαμουλάκης: Το διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη αποτελεί την απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο

Απόψεις
Χ. Μαμουλάκης: Το διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη αποτελεί την απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει κάθε έλεγχο και οι πολίτες πληρώνουν πολύ ακριβά αυτή την ανικανότητα

«Οκτώ μήνες δεν έκαναν τίποτα. Άφησαν τη χώρα εντελώς απροστάτευτη. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο «πλάνο», που αλλάζει αυτό που παρουσίασε πριν από μόλις πέντε ημέρες, το οποίο – υποτίθεται – ότι θα είχε διάρκεια ενός μήνα. Το νέο διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί την απόδειξη ότι, επί της ουσίας, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία τακτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τον ίδιο και την Κυβέρνησή το» αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Χάρης Μαμουλάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων .

Κατηγορεί την Κυβέρνηση για τη σπουδή της να επισπεύσει την παρούσα ώρα τις διαδικασίες του νέου πτωχευτικού κώδικα που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και θα οδηγήσει σε πτώχευση χιλιάδες δανειολήπτες.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα της πρώτης και μοναδικής κατοικίας και πρότεινε για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, έστω την ύστατη στιγμή, με σκοπό να αμβλυνθούν οι δυσμενέστατες συνέπειες για τους δανειολήπτες:

- Οι κλήσεις επαναπροσδιορισμού της συζήτησης των αιτήσεων να γίνονται οίκοθεν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

- Σε κάθε περίπτωση, μην θεωρούνται ως μηδέποτε ασκηθείσες οι αιτήσεις για τις οποίες δεν ασκήθηκε εμπροσθέσμως αίτηση επαναπροσδιορισμού.

- Να προβλεφθεί, όποια κλήση υποβληθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2021 να είναι εμπρόσθεσμη και τέλος η συμπλήρωση στοιχείων στην αίτηση επαναπροσδιορισμού, που δε θα είναι στη διάθεση του οφειλέτη θα πρέπει να είναι δυνητική και να γίνεται εφόσον καταστεί δυνατή η εύρεση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News