Μ. Χνάρης: "Εργολάβοι στη δακοκτονία δεν θα πληρωθούν"

Κρήτη
Μ. Χνάρης: "Εργολάβοι στη δακοκτονία δεν θα πληρωθούν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έκαναν καλή δουλειά όπως δείχνουν τα καταγραφικά στοιχεία από τα περίφημα GPS

Ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης μιλώντας στο Ράδιο 98.4 αναφέρει το πρόγραμμα Δακοκτονίας φέτος μπορεί να πήγε καλά, αλλά ότι δεν λείπουν οι περιπτώσεις εργολάβων που δεν ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους, για τους οποίους η επόμενη μέρα επιφυλάσσει κυρώσεις  και ίσως αποβολή από το πρόγραμμα για τις επόμενες χρονιές.

Παράλληλα η Αντιπεριφέρεια με επιστολή της προς τον Μάκη Βορίδη ζητά για το 2021 επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την διασφάλιση της έγκαιρης έναρξης της εφαρμογής του προγράμματος, αναπροσαρμογή των πιστώσεων που διατίθενται στην Περιφέρεια Κρήτης συμπεριλαμβανομένου εξ αρχής και του επιπλέον ποσού των 2.000.0000 € με δεδομένο τις επικρατούσες εδαφο-κλιματικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη των δακοπληθυσμών και το γεγονός ότι ο αριθμός των ελαιοδέντρων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας υπολείπεται σημαντικά των υφισταμένων ελαιοδέντρων.

Την υποστήριξη της έρευνας με έμφαση στην αναζήτηση και εφαρμογή κατάλληλων δραστικών ουσιών με σκοπό την μέγιστη αποτελεσματικότητα και την αποφυγή ανθεκτικότητας του δάκου στα εντομοκτόνα.

Την αναζήτηση εναλλακτικών, πρακτικών και φιλικών στο περιβάλλον μεθόδων αντιμετώπισης του δάκου της ελιάς.

Τέλος υπενθυμίζει ότι πρέπει να εξεταστεί από το Υπουργείο να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης η συνολική διαχείριση του προγράμματος Δακοκτονίας. Η πρόταση είναι σύννομη με τις διατάξεις του Ν3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News