Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ. Μανολικάκης: Είναι ντροπή το 2020 άνθρωποι να πεινούν

Η ανεργία και η φτώχεια χτυπούν καθημερινά τις πόρτες των κρητικών. Απελπισμένοι είναι χιλιάδες άνθρωποι

Ανοικτή επιστολή των Εργατικών κέντρων της Κρήτης στον πρωθυπουργό για την οικονομία, την ανεργία και τις ευκαιρίες για τις θέσεις εργασίας, όπως τα μεγάλα έργα.

«Τα ζητήματα που σας θέτουμε, που δεν είναι μόνο εργασιακά αλλά βαθύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και αφορούν ολόκληρη την Κρήτη» επισημαίνουν. 

«Είναι ντροπή το 2020 άνθρωποι να πεινάνε όταν η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να δώσεις λύσεις, ενισχύοντας την εργασία» αναφέρει στο Ράδιο  98.4 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανολικάκης.

 

Σ. Βοργιάς: Πρώτη η Κρήτη στην ανεργία

 Σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά – Αδυναμία της Πολιτείας να δώσει λύσεις στα αυτονόητα

 «Επιδοτούν την ανεργία αντί να δώσουν ώθηση στην εργασία» λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, στο Ράδιο 98.4 μετά την αποστολή της Ανοικτής Επιστολής στον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζει ότι τα ποσοστά ανεργίας στο νησί έφθασαν σε δυσθεώρητα σημεία και πως ακόμα και η προσπάθεια για το μεροκάματο στον πρωτογενή τομέα πέφτει στο κενό, καθώς εργόσημα και ΟΑΕΔ κοντράρονται μεταξύ τους.


Η επιστολή των Εργατικών κέντρων που κοινοποιείται στους Βουλευτές όπως και στην περιφέρεια έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς η πρώτη θέση του πίνακα που μας δίνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο ντροπή και θλίψη μας προκαλεί, αφού η Κρήτη μας βρίσκεται πλέον στην θέση αυτή λόγω της τεράστιας ανεργίας που εξ΄αιτίας της πανδημίας επέφερε πλήγμα στην Τουριστική Βιομηχανία του νησιού μας .

Σας ζητάμε όχι μόνο σαν Πρωθυπουργός της χώρας , αλλά και σαν Κρητικός, να δώσετε άμεσες λύσεις που θα ωφελήσουν την οικονομία , την ασφάλεια των Κρητικών και των επισκεπτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί.

Επιτέλους θα πρέπει άμεσα , να προχωρήσουν και με γοργούς ρυθμούς τα μεγάλα Δημόσια έργα του νησιού, το Αεροδρόμιο Καστελίου και ο ΒΟΑΚ (από Καστέλι Κισσάμου έως Σητεία) και κάθε Δημόσιο έργο που εκκρεμεί που τόσο μεγάλη ανάγκη επιβάλλει την ολοκλήρωση τους.

Δυστυχώς, οι ευθύνες για την μη υλοποίηση έως σήμερα μεγάλων έργων στις υποδομές μας , έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κρήτη έχει παραμεληθεί συστηματικά, ενώ προσφέρει στο ακέραιο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Σας καλούμε με την παρούσα Επιστολή , για την άμεση προσωπική παρέμβαση σας για την υλοποίηση χωρίς χρονοτριβές των μεγάλων Δημόσιων έργων, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Κρητικούς, ειδικά αυτή την περίοδο που βασικές θέσεις ευθύνης της Κυβέρνησης σας ( Πρωθυπουργός, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), είναι Κρητικοί, που όχι μόνο ξέρουν αλλά μπορούν να προσφέρουν στην γενέτειρά τους.

Παρακαλούμε όπως αφουγκραστείτε τα ζητήματα που σας θέτουμε, που δεν είναι μόνο εργασιακά αλλά βαθύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και αφορούν ολόκληρη την Κρήτη.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια