Μ. Σενετάκης: Τρομάζει τον κόσμο η αντιπολίτευση για τον πτωχευτικό κώδικα

Απόψεις
Μ. Σενετάκης: Τρομάζει τον κόσμο η αντιπολίτευση για τον πτωχευτικό κώδικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ΝΔ θέλει να απαλλαγούν οι δανειολήπτες από τη θηλιά των χρεών» επισημαίνει ο Βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης

Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ο βουλευτής αναφέρει πως σκοπός είναι να μην φθάνει ο δανειολήπτης στην πτώχευση, απορρίπτει τις καταγγελίες περί γενικής πτώχευσης του, και μιλά για τη δεύτερη ευκαιρία διαχείρισης του χρέους του.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στην ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 291 βουλευτές, καθώς το ΜέΡΑ25 αποχώρησε από τη διαδικασία. 

Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (πλήν του ΜέΡΑ25 που απείχε), δηλαδή συνολικά 133 βουλευτές. 

Κατά της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, δηλαδή 158 μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. 

*Η συζήτηση εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης, με αιχμή την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

*Ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έψεξε τον τέως πρωθυπουργό για την χρονική συγκυρία υποβολής της πρότασης δυσπιστίας.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών τους τον Φεβρουάριο του 2019 καταργήθηκε ουσιαστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Αναφερόμενος στην πανδημία και την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση, παρέθεσε διαγράμματα που αποτυπώνουν την εικόνα των κρουσμάτων όπου η Ελλάδα μαζί με σκανδιναβικές χώρες «ήταν οι καλύτερες αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στην ΕΕ», όπως είπε. Για τα Εθνικά θέματα ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αναφαίρετο μονομερές δικαίωμα της χώρας η επέκταση στα 12 μίλια και ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν ουκ ολίγες NAVTEX που έγιναν μεταξύ 6-12 μιλίων.

*Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματικής αδράνειας και της παθητικότητας» και να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της επέκτασης των 12 μιλίων νοτίως της Κρήτης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στον πτωχευτικό κώδικα, σημείωσε: «νταλκάς σας είναι εν μέσω πανδημίας πώς θα πτωχεύσουν οι Έλληνες και θα παίρνουν οι τράπεζες την πρώτη κατοικία».

*Ο Χρήστος Σταϊκούρας, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρότασης δυσπιστίας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη ευθύνης, λέγοντας του ότι κατέθεσε μεν την πρόταση μομφής αλλά είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας.

* Σε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της προχώρησε η Φώφη Γεννηματά. Κατηγόρησε δε για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα πως επιβεβαιώνει ότι παραμένει ο χορηγός του κ. Μητσοτάκη.

*Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του είπε ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με μια βολική γι’ αυτούς αντιπαράθεση θα καταφέρουν να συγκαλύψουν την βασική στρατηγική τους σύμπλευση και να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους για το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε, η ΝΔ ολοκληρώνει με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα ενώ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει βάλει το χέρι του σε αυτό ουκ ολίγες φορές». 

*Έντονη κριτική για τον πτωχευτικό νόμο άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.. 

*Το ΜέΡΑ 25 «αρνούμενο να γίνει συνεργός στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την οπερέτα του κ. Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά τον Πτωχευτικό αποχωρεί από την διαδικασία», ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News