Γ. Σκεπάρνης: Η κατάσταση στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού έχει ξεπεράσει τις αντοχές όλων

Ηράκλειο
Γ. Σκεπάρνης: Η κατάσταση στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού έχει ξεπεράσει τις αντοχές όλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των μαθητών γονείς και διδάσκοντες του σχολείου για τις συνθήκες λειτουργίας του

Η κατάσταση στο σχολείο έχει ξεπεράσει τις αντοχές όλων. Ένα σχολείο που βάσει προδιαγραφών ήταν για 200 μαθητές, σήμερα ξεπερνάει τους 530 εγγεγραμμένους. Σε αυτές τις συνθήκες καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να κάνουν μάθημα και να τηρήσουν υγειονομικά πρωτόκολλα. Η υποκρισία περισσεύει» επισημαίνει η  Ένωση Γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου που στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα γονέων – μαθητών – εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού. Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Σκεπάρνης μιλώντας στο Ράδιο 98.4 λέει ότι η σημερινή κινητοποίηση των μαθητών στηρίζεται επίσης από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όπως και το Σύλλογο Διδασκόντων. 

Παράλληλα θέτει για άλλη μία φορά προ των ευθυνών της τη Δημοτική Αρχή, υπενθυμίζοντας της το αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο των προβλημάτων του συνόλου των σχολείων που λειτουργούν στη Νέα Αλικαρνασσό κι εκκρεμεί εδώ και ενάμισι χρόνο.

Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιείται διαμαρτυρία των μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού για τα ελλιπή μέτρα, με  ειρηνική κινητοποίηση-διαμαρτυρία στο κέντρο της Νέας Αλικαρνασσού, επί των οδών Ηροδότου και λεωφόρου Ικάρου. Οι μαθητές αναφέρουν ότι 8 μήνες μετά από την εμφάνιση του κορωνοϊού το ελληνικό κράτος δεν έχει κάνει ό,τι απαιτείται για να τους προστατεύσει μέσα στα σχολεία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News