Κ. Γιαννόπουλος: Το Χαμόγελο του παιδιού επιχειρεί να αλλάξει νοοτροπίες χρόνων

Απόψεις
Κ. Γιαννόπουλος: Το Χαμόγελο του παιδιού επιχειρεί να αλλάξει νοοτροπίες χρόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν Υπουργείο Δικαιοσύνης και Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού

Συνεργασία που αποσκοπεί στην κοινή δέσμευση των δύο μερών για συνεχή και ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ τους, ως προς τις προτεραιότητες, τις ανάγκες, τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και συμπράξεις προς όφελος των παιδιών και των δικαιωμάτων τους, ιδιαίτερα δε ως προς το πεδίο της Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης και της εκπόνησης και εφαρμογής Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα παιδιά, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση των κατευθύνσεων του ΟΗΕ και της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. 

«Επιχειρούμε επίμονα να αλλάξουμε νοοτροπίες χρόνων, αλλά ζητούμενο μας είναι η βοήθεια των παιδιών. Αντιμετωπίζουμε ακόμα και σαμποτάζ στις προσπάθειες μας από κάποιους κλάδους, αλλά συνεχίζουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

 «Το Σύμφωνο θέτει ένα δυναμικό πλαίσιο συνεργασίας για την εφαρμογή και προάσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών.  Καθημερινά εδώ και 25 χρόνια αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τα δικαιώματα των παιδιών πράξη και πορευόμαστε με πυξίδα τις αξίες μας για Φροντίδα, Αξιοπρέπεια και Ισότητα, και οδηγό τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» προσθέτει.

«Καθημερινά καλούμαστε να υποστηρίξουμε παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί και φέρουν σημαντικά τραύματα στην ψυχή τους, παιδιά που η κανονικότητα στη ζωή τους δεν είναι δεδομένη. Για κάθε ένα από αυτά τα παιδιά δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου που στο επίκεντρό του θέτει το Παιδί και την προάσπιση των Δικαιωμάτων του» επισημαίνει. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News