Μ. Χουστουλάκη: Διαστάσεις μάστιγας παίρνει η κακοποίηση ζώων στη χώρα μας

Απόψεις
Μ. Χουστουλάκη: Διαστάσεις μάστιγας παίρνει η κακοποίηση ζώων στη χώρα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις ευθύνες της Πολιτείας και των Δήμων, εστιάζει μιλώντας στο Ράδιο 98.4 η Μαρία Χουστουλάκη, Πρόεδρος της Ζωοφόρου Κρήτης – ιδρυτικό Μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Σε κακούργημα προτείνει να μετατραπεί το αδίκημα βασανισμού  ζώων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

*Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, με εγκύκλιό της προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, παρήγγειλε σε περιπτώσεις που σημειωθούν ανάλογα περιστατικά κακοποίησης και σκληρής συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, αλλά και να ακολουθεί η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας.

*Ο επικεφαλής συντονιστής Αγνών Φιλοζωικών Δυνάμεων, Στράτος Ουράνιος απέστειλε επιστολή - πρόταση στους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, προτείνοντας την ίδρυση Ελληνικής Αστυνομίας για τα Ζώα, για κάθε δήμο της χώρας βασισμένη σε τρεις πυλώνες, υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ, διοικητικά ανήκουσα στην οικεία Κτηνιατρική Υπηρεσία, στελεχωμένη με προσωπικό αποδεδειγμένης φιλοζωικής, με αρμοδιότητες και καθημερινή επιχειρησιακή λειτουργία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News