Αγγέλα Δουλγεράκη

Ν. Ηγουμενίδης: Η ΝΔ υπονομεύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του βουλευτή

«Είμαι θυμωμένος με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση» η επισήμανση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Ηγουμενίδη μέσω του Ράδιο 98.4.

Η τοποθέτηση τουέρχεται λίγες μέρες μετά την ανοιχτή επιστολή  που έστειλε για την εικόνα των Δομών Υγείας προς την ηγεσία του Υπουργείου και την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.
Επισημαίνει την ανάγκη επίλυσης ζητημάτων στο χώρο της υγείας άμεσα για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας, τόσο στο ζήτημα της ενημέρωσης και της διαφάνειας, όσο και με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, της ΠΦΥ και των πολιτών, χωρίς προσκόμματα.


Στα αιτήματα των φορέων που δεν μπορούν να περιμένουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Βουλευτής  περιλαμβάνει:

Καμία καθυστέρηση στη φροντίδα των χρονίως πασχόντων.

Η ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες.

Διάθεση οχημάτων για την κατ’ οίκον νοσηλεία. Άμεσα υπάρχει η ανάγκη ενίσχυσης με δυο (2) αυτοκίνητα. Το αίτημα τέθηκε από τις διοικήσεις των δυο Νοσοκομείων και αντιμετωπίζεται ήδη θετικά από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως προκύπτει από τη συζήτησή μου με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη. Τώρα, επιβάλλεται να αρθούν, οι όποιες «αγκυλώσεις».

 Άμεση πρόβλεψη-αντιμετώπιση για την «στέγαση» κρουσμάτων που είναι αδύνατη η κατ΄οίκον «απομόνωση». Προτείνεται: Με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και χωρίς εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας».

Τεστ των ασθενών σε προγραμματισμένες εξετάσεις στα νοσοκομεία. Ξεχωριστή κατηγορία ασθενών για τα νοσοκομεία αποτελούν τα τακτικά περιστατικά και οι προγραμματισμένες εξετάσεις – επεμβάσεις.

Τεστ σε όλες τις ομάδες εργαζομένων «πρώτης γραμμής».

Για τα 2 Νοσοκομεία -ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο- πρέπει άμεσα να προχωρήσει:

-Η λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Βενιζελείου.
-Η ενίσχυση με νέο μόνιμο προσωπικό της ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ που πρέπει να γίνει αντικείμενο του αγώνα μας.
-Η δημιουργία ΜΕΠΚ (Μονάδα Εντατική Παρακολούθησης Καρδιοπαθών) στο Βενιζέλειο.
- Ο εξοπλισμός των εργαστηρίων ώστε να διεξάγουν τεστ για κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια