Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Μπελαδάκης:78 τα κενά της Α/θμιας Εκπαίδευσης στην ΠΕ Ηρακλείου

Καλύτερα από πέρυσι η κατάσταση αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού στην Α/θμια Εκπαίδευση εκτιμά μιλώντας στο ο Προϊστάμενος της στην ΠΕ Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης.

Μιλά για 1.461 τοποθετήσεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων από τον 1ο μήνα και 78 κενά αυτή την ώρα, όχι πάντα με ευθύνη του Υπουργείου.
Συγχαίρει παράλληλα τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  για την τήρηση των κανόνων υγιεινής αναφορικά με την Covid -19.

Αναφορικά με το επόμενο Διεθνές Συνέδριο του ΙΑΚΕ τον Ιούλιο του 2021 με θέμα: «Κοινωνική ευαλωτότητα και ανάπτυξη: «Προκλήσεις στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον πολιτισμό», ως αντιπρόεδρος του αναφέρει, πως η σύγχρονη οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση έχει στρέψει δυναμικά το ενδιαφέρον της επιστήμης, της έρευνας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής και γενικότερα της κοινωνίας προς το φαινόμενο της κοινωνικής ευαλωτότητας. Ότι στο επίκεντρο του προβληματισμού βρίσκονται, αφετηριακά, οι διάφορες ευάλωτες, ευπαθείς, ευαίσθητες και ειδικές ομάδες πληθυσμού, οι οποίες υφίστανται δυσμενέστερα τις συνέπειες των εκάστοτε κοινωνικών κρίσεων ή αλλαγών και πως κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία προσδιορίζουν το αίτημα για την επιστημονική διερεύνηση του φαινομένου, είναι η μελέτη των αιτίων που το προκαλούν ή το ενισχύουν, η αποτύπωση των όψεων, των διαστάσεων και των συνεπειών του και κυρίως η αναζήτηση προτάσεων για τον περιορισμό του, στην κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής ανάπτυξης.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια