Αγγέλα Δουλγεράκη

Όλα για τα παιδιά μας λέει ο ποιητής!…..

Σκέφτομαι ότι τα θαυμαστικά θα έπρεπε να είναι περισσότερα στο τέλος αυτής της πρότασης. 

«Όλα για τα παιδιά μας», «για το αύριο των παιδιών μας», «παλεύουμε για αυτά», όπως λέμε εμείς ως γονείς. «Για το αύριο, το μέλλον των παιδιών μας , των παιδιών σας» όπως λένε οι άλλοι.

Ποιοι είναι οι άλλοι; Μα αυτοί που επιλέγουμε κάθε φορά με το χέρι στην καρδιά για να μας κυβερνήσουν, καθώς η υπόσχεση είναι πάντα μία: « Θα κάνουμε το καλύτερο για εσάς και τα παιδιά σας»….

Την επομένη απλά ξυπνάμε από τον ύπνο. Ναι, αυτόν του «Δικαίου».

Με αυτές τις σκέψεις διάβασα την είδηση ότι στο Δήμο Ηρακλείου υπογράφηκε η σύμβαση για τους 10 οικίσκους που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης .

Όχι δεν τα έχω με το συγκεκριμένο Δήμο – επικαλούμαι το δημοσίευμα ως παράδειγμα διαχρονικά - ή την παρούσα κυβέρνηση, αλλά με το χάλι μας και την τακτική των «μπαλωμάτων» μιας πολιτείας που επενδύει πάντα ανάποδα στο σήμερα και στο αύριο μας, τρέχει να βρει λύσεις και ισορροπίες στο «και πέντε», προκαλεί θυμό, εντάσεις, απογοητεύει όλους όσους την πίστεψαν για άλλη μία φορά και επαναλαμβάνει το ίδιο.

Λέει ναι, ικανοποιεί ή αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος ή της πρότασης περί δίχρονης προσχολικής αγωγής, βάζει στον ταραχτά γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, αλλά οι υποδομές της είναι σαν αυτές του «κληδόνου» που έλεγε η γιαγιά μου.

….«Τη σύμβαση για την τοποθέτηση σε δυο ακίνητα του Δήμου Ηρακλείου δέκα οικίσκων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν μέρος των αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, υπέγραψαν το μεσημέρι της Τρίτης 1ης Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος»…  Έξι οικίσκοι θα τοποθετηθούν σε ακίνητο στις Μεσαμπελιές (οδός Μυρτιάς) και τέσσερις στο Δειλινό (οδός Μιχαήλ Μανασάκη και Κουνάβων)…. Το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των οικίσκων είναι 45 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης…. ….Παράλληλα, για την μεταβατική περίοδο μέχρι την τοποθέτηση των 10 οικίσκων, o Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, έχει ήδη εξασφαλίσει την διάθεση 11 πλήρως εξοπλισμένων και λειτουργικών αιθουσών, με την δυνατότητα να γίνουν 12 μετά την ολοκλήρωση τοποθέτησης των δικαιούχων voucher…. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου είχε αναλάβει την εξεύρεση 10 αιθουσών, ενώ την τοποθέτηση άλλων 22 έχει αναλάβει η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.)….

Που είναι τελικά αυτή η Πολιτεία – ανεξαρτήτως χρώματος και χρονικής περιόδου - που τις υποσχέσεις της, τις συνοδεύει με δεύτερες υποσχέσεις, εκ νέου υποσχέσεις και παραμένει στις λύσεις ημίμετρα;

Που είναι αυτή η Πολιτεία που υποσχέθηκε αλλά δεν έδωσε και σήμερα αποποιείται των ευθυνών της, με το ξεφόρτωμα τους στους Δήμους  για  υποδομές και υπηρεσίες που θα αγκάλιαζαν τα παιδιά μας;

Που είναι η Πολιτεία που ακόμα και σήμερα νοικιάζει τα παλιά καφενεία με τις μικρές αυλές, αποθήκες για κασόνια αναψυκτικών και φιαλών υγραερίου,  με τις σιδερένιες τζαμαρίες , με ένα μέτρο πεζοδρόμιο και βάζει μέσα τα παιδιά μας;

Που είναι η Πολιτεία που εδώ  και χρόνια τη περιμένουμε να αλλάξει την εικόνα;

Ναι ξέρω, οι σημερινοί, οι χθεσινοί, οι προχθεσινοί και οι προηγούμενοι  από αυτούς έβρισκαν πάντα καμένη γη, άρα δεν είχαν τη δυνατότητα, άρα δεν μπορούσαν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους.

Εντάξει λοιπόν. Περιορίστε περισσότερο τις αυλές των σχολείων που έχετε για να τοποθετήσετε οικίσκους. Ωραίες θα είναι και οι τάξεις κλουβιά. Πάρτε από τα παιδιά μας το όνειρο ενός σχολείου με αυλή, τάπητα, γκαζόν ενδεχόμενα, αίθουσες ευάερες,  ηλιόλουστες, αθλητικές εγκαταστάσεις. Εσείς  που ξέρετε καλύτερα, φέρετε ακέραια την ευθύνη, άλλωστε.

Στο τέλος, αποδώστε ευθύνες για ότι λείπει και δεν γίνετε σε εκείνους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν καθημερινά για τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.

«Θα έσκαγα αν δεν τα έγραφα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια