Το AREPO στην υπηρεσία 42 Περιφερειών της Ευρώπης για τους παραγωγούς

Απόψεις
Το AREPO στην υπηρεσία 42 Περιφερειών της Ευρώπης για τους παραγωγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προάσπιση και προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των προϊόντων γεωγραφικών ενδείξεων, η ενίσχυση του ρόλου των ομάδων παραγωγών και της πορείας των προϊόντων της Κρήτης – ελαιόλαδο, κηπευτικά, αμπέλια – στις προτεραιότητες μεταξύ άλλων που θέτει η πρόεδρος του AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη καθώς η Περιφέρεια Κρήτης παραμένει στο τιμόνι της Ένωσης.

Μιλώντας στο Ράδιο  98.4 είπε επίσης ότι άμεσα συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε σε επίπεδο Κρήτης για τα θέματα που απασχολούν τον παραγωγικό κόσμο και με τις προτάσεις τους να κατατίθενται στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Ένωσης συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες  με θέματα: 1) Την παράταση της θητείας της Περιφέρειας Κρήτης ως προεδρεύουσα Περιφέρεια της ένωσης ευρωπαϊκών περιφερειών και παραγωγών AREPO έως την άνοιξη του 2021, 2) Την Ενημέρωση σε οικονομικά θέματα, 3) Τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω Covid-19 και 4)

Την εκτενή ενημέρωση των δραστηριοτήτων και δράσεων που έχει αναπτύξει η ένωση AREPO αναφορικά με την παρακολούθηση των πολιτικών και των προγραμμάτων προώθησης για το 2020, των επικείμενων τροποποιήσεων των κανονισμών, την παρακολούθηση των εξελίξεων και τις παρεμβάσεις της ένωσης στη στρατηγική από το αγρόκτημα στο τραπέζι (farm to fork), κ.ά.

Στο εκτελεστικό συμβούλιο συμμετείχε ο κ. Guglielmo Garagnani από τον πλευρά του Consortium Parmigiano Reggiano ως εκπρόσωπος του αντιπροέδρου κ. Nikola Bertinelli, o Joan Godia Tresanchez, Ταμίας της ένωσης AREPO από την Περιφέρεια Καταλονίας. Επιπρόσθετα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ένωσης κ. Laurent Gomez, οι υπεύθυνες πολιτικής της αντιπροσωπείας της ένωσης στις Βρυξέλλες κα Giulia Scaglioni και Francesca Alampi ενώ επιπρόσθετα συμμετείχε και ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος-Νικόλαος ως επιστημονικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Κρήτης, σε θέματα της ένωσης AREPO, στέλεχος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News