Στ. Πολέντας: Ζητάμε επανασχεδιασμό μέτρων για τα τροχαία από μηδενική βάση

Απόψεις
Στ. Πολέντας: Ζητάμε επανασχεδιασμό μέτρων για τα τροχαία από μηδενική βάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βράβευσαν μαθητές και φοιτητές στα Χανιά για την οδική ασφάλεια παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Τον 5ο μαθητικό φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων για την οδική ασφάλεια διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων ο Άγιος Χριστόφορος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το Επιμελητήριο και άλλους φορείς.

Συνολικά βραβεύτηκαν 16 ομάδες από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΑΕΙ με τους νικητές να λαμβάνουν από ένα ποδήλατο, ενώ δόθηκαν και τιμητικοί έπαινοι.

Την ίδια ώρα  έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών  δείχνει ότι τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα μείωση κατά 36% των θανάτων από τροχαία συμβάντα στην ΕΕ, τον Απρίλιο του 2020, σε σύγκριση με τον μέσο όρο για τον αντίστοιχο μήνα των τριών προηγούμενων ετών

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην Ιταλία (84%), με το Βέλγιο, την Ισπανία τη Γαλλία και την Ελλάδα να ακολουθούν με μείωση άνω του 59%.

Αντίθετα στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα ή και αυξήθηκαν συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Στον πρωθυπουργό από το Σύλλογο Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων ο « Άγιος Χριστόφορος» οι προτάσεις για την επανεξέταση του τροχαίου από μηδενική βάση και ανά Υπουργείο, όπως ο πρόεδρος του Σταύρος Πολέντας λέει στο Ράδιο 98.4.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News