Γ. Καββαθάς: Στο θάνατο οδηγούνται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Απόψεις
Γ. Καββαθάς: Στο θάνατο οδηγούνται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολο το υπόλοιπο του χρόνου για τη διάσωσή τους χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας, λέει στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Κύμα  αθέτησης υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες το προσεχές διάστημα προοιωνίζεται έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) η οποία μετράει τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (0-49 άτομα προσωπικό) μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με την έρευνα, 37,2%, δηλαδή περίπου 4 στις 10 επιχειρήσεις, δήλωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 33,4% δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να καταβάλει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα, αρκετές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, με το ποσοστό να αγγίζει το 16,5%.

Η ΓΣΕΒΕΕ όπως ο πρόεδρος της Γιώργος Καββαθάς αναφέρει, ζητεί επιπρόσθετα μέτρα τόσο για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όσο και για την αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση στην αγορά.

Μέχρι στιγμής, ένα σχετικά υψηλό ποσοστό, δηλαδή περίπου το 55,1% των επιχειρήσεων, δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων έναντι του περίπου 40% που δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News