7η ΥΠΕ: Σε ετοιμότητα με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για την Covid– 19

Κρήτη
7η ΥΠΕ: Σε ετοιμότητα με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για την Covid– 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμπουδάκη, στον 98.4

Έτοιμη να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της  τρέχουσας τουριστικής περιόδου η 7η Υγειονομική Περιφέρεια  Κρήτης, όπως η Διοικήτρια της Ελένη Μπορμπουδάκη λέει στο Ράδιο 98.4.

Επισημαίνει ότι σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού, υπάρχουν αυτή την ώρα σε ετοιμότητα 328 κλίνες Covid – 19, με την πρόνοια ανάπτυξης περισσοτέρων αν αυτό καταστεί αναγκαίο. Προσθέτει ότι οι υγειονομικές μονάδες έχουν ενισχυθεί  με 650 άτομα, πως το τελευταίο δίμηνο προστέθηκαν 50 γιατροί και πως υπάρχουν επιπλέον 40 εγκρίσεις αν χρειαστεί.

Μιλά για τη συνεργασία που αναπτύχθηκε με τους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού και την υποχρέωση τους πλέον, μετά και την έκδοση ΚΥΑ, να διαθέτουν στο ξενοδοχείο τους γιατρό και ειδικούς χώρους για τη φιλοξενία ατόμων που ενδεχόμενα τεθούν σε καραντίνα. Εξήγησε ωστόσο ότι βεβαιωμένα κρούσματα που θα χρίζουν νοσηλείας πως θα οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Είπε ότι οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται συνεχώς έξω για τη λήψη επιχρισμάτων, τα επείγοντα τεστ πως θα συνεχίσουν να γίνονται σε τοπικό επίπεδο και τα προεγχειρητικά στην Αθήνα.

Παράλληλα είπε ότι ολοκληρώνεται  ο διαγωνισμός για την προμήθεια Υγειονομικού Υλικού  στα νοσοκομεία της Κρήτης που καταγράφουν ελλείψεις όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News